Forside Baggrund

Her er Canal Digitals nye tv-univers med 4K Android TV

-

OnePlace hedder Canal Digitals nye satellitdekoder, der er baseret på Google Android TV, med Chromecast og klar til 4K HDR.

Canal Digital har netop fremvist deres næste tv-boks til satellit. Den har fået navnet OnePlace – ét sted.

Annonce:

Den nye boks er baseret på Android TV, og det giver en række fordele, forklarer tv-distributøren.

“Nu gør vi noget vi aldrig har gjort før: Vi går fra et lukket indholdsunivers, hvor kunderne kun kan se det indhold vi stiller til rådighed, til næste generation af indholdsunivers baseret på det åbne økosystem Android TV. Vi kalder den næste generation af tv-oplevelse for OnePlace”, fortæller chef for Canal Digital, Ragnar Kårhus, til recordere.dk

TV-boksen er baseret på Googles Android TV, og så er den klar til 4K UHD TV med HDR (High Dynamic Range).

“Dette er ikke bare en opgradering eller ‘en ny boks’. Dette er den næste generation af tv-platform, der skaber en sømløs adgang til både lineært indhold (flow-tv, red.) og on demand indhold”, fortæller Ragnar Kårhus, til recordere.dk, og fortsætter:

“Vi kan også give kunderne personlige anbefalinger om relevant indhold blandt de 28.000 titler vi har i vores bagkatalog, ved siden af det der sker på lineært indhold”.

I forhold til den nuværende proprietære platform vil Canal Digital fremover kunne rykke hurtigere med nye muligheder – som på nyt indhold og nye tjenester.

“Ved at flytte fra en proprietær platform til Android’s økosystem kan vi skalere til Googles innovationsevne og hastighed, hvilket igen betyder hurtigere adgang til nye funktioner og tjenester til vores kunder, på et niveau vi ikke selv har ressourcer til”, slutter Ragnar Kårhus til recordere.dk.

 

 

2 varianter

Den nye tv-boks lanceres i 2 varianter, en uden og en med harddisk til optagelser.

Harddisken er på 1 TB svarende til ca. 500 timers optagelse, men det er muligt selv at udskifte disken med en større hvis det ikke er nok.

 

 

Ingen Netflix

Der er dog ingen Netflix i boksen, som det ses hos andre tv-distributører, dette selvom der findes en Netflix app til Android TV på markedet.

Forklaringen er angiveligt at Netflix, der er den største streamingtjeneste på markedet, er strenge i deres godkendelse af tv-bokse, og derfor er den tjeneste – indtil videre – ikke tilgængelig på OnePlace-boksen.

Til gengæld er der direkte adgang til Viaplay og YouTube, samt musiktjenester som Spotify og Tidal.

 

 

Indbygget Chromecast

Android TV har som standard indbygget Chromecast og det betyder at – som udgangspunkt – så virker alle de streamingtjenester der understøtter Chromecast også med denne boks. På den måde bliver den mere en ‘One Place’ adgang til TV-skærmen.

Men der er undtagelser. Hvis du nu tænkte at så kunne man da bare caste Netflix til boksen, så nej. Netflix tillader heller ikke Chromecast over til ikke-godkendte Android TV (tv eller bokse).

 

 

Video

Denne video viser hjemmesiden som vil præsentere OnePlace fra marts måned. Det er den norske udgave, men den kommer også på dansk.

 

Pris og tilgængelighed

Canal Digital OnePlace lanceres til marts i Danmark.

De danske priser meldes ud i forbindelse med lanceringen.

 

Canal Digital OnePlace

 

Annonce:
Forrige artikelYouSee vil erstatte tv-boksene med apps
Næste artikelMobilsalg top 10: Huawei snuppede 1.pladsen fra Apple i januar
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.