Forside Produkter Mobil

Kritisk kode lækket: Kan sætte alle iPhones i fare for hacking

-

De fleste iPhone-ejere bekymrer sig ikke ret meget om hacking af deres telefoner.

Det skyldes primært, at Apple med indførslen af Touch ID samtidigt gjorde koden, der starter telefonen op, kaldet iBoot-koden, afhængig af iPhone-hardwaren. Det er derfor nærmest umuligt for hackere at kigge ind i koden for at finde sårbarheder.

Det kan Apple naturligvis gøre, fordi iOS og dermed iBoot ikke behøver at skulle fungere på andre platforme end iPhone.

Men måske er de tider ovre, hvor iPhone-ejere kan føle sig sikre. iBoot-koden til iOS 9 er blevet lækket på nettet, og ifølge eksperter åbner det for, at hackere kan finde netop de sårbarheder, de ikke tidligere har kunnet finde. Af samme grund betyder det ikke så meget, at der er tale om en to generationer gammel iOS-kode, fordi meget af koden er blevet genbrugt helt op til iOS 11 idag.

Koden blev oprindeligt lækket på Reddit for omkring tre måneder siden, uden at nogen rigtigt bemærkede det. Men for nylig blev den så lagt op på kodesitet Github, og så begyndte rigtig mange at downloade den.

Apple har siden fået koden pillet ned fra Github igen via en copyright-henvendelse, men skaden er sket og koden er nu ude i verden. I sagens natur er det svært at sige, om der kan findes sårbarheder, det finder iPhone-ejerne nok kun ud af på den hårde måde.

Annonce