Forside Produkter Connected Home

Hovsa, er Sonos på vej med en ny Soundbar med HDMI?

-

En tidligere ansat fra Sonos, har på reddit fortalt hvorfor Sonos ikke har brugt HDMI i PLAYBAR og PLAYBASE. Samtidigt fortæller han hvorfor den næste Soundbar fra Sonos får HDMI 2.1

Brugeren”ImaThrowAwayOK1” på reddit, påstår han er tidligere ansat hos Sonos, og fortæller i et indlæg på reddit, der nu er slettet hvorfor Sonos først nu vil understøtte HDMI.

”To simplify things, Sonos didn’t want anything to do with video input switching. Sonos likes to release a product that is future-proof and using HDMI would mean that Sonos would need to release new iterations every year or two”

Sonos mener ikke at båndbredden på traditionel HDMI ARC (Audio Return Channel) er god nok med sine kun 1 Mb/s. Det ændrer sig med HDMI 2.1, der har eARC (Enhanced Audio Return Channel), der tilbyder båndbredde på 38 Mb/s, som tillader håndtering af lossless lydformater, herunder Dolby Atmos og diverse DTS formater.

Det er netop understørrelsen af eARC som skulle have fået Sonos til at skifte mening omkring HDMI.

”The first product from Sonos to take advantage of this will be a mini soundbar due this year. Hopefully, my rambling goes some way to explaining why Sonos went against industry trend with Playbar and will be able to embrace HDMI this year while sticking to their guns. It also means that Sonos is going to be able to make new home theatre products without any compromises and be as simple to use as the Playbar.”, fortalte reddit brugeren inden indlægget blev slettet.

HDMI konsortiet er ikke klar til at certificere HDMI 2.1 produkter endnu, så at spå om hvornår en ny mini-soundbar med HDMI skulle komme fra Sonos ville være lige så store gætterier som at garantere at den påståede bruger har ret i det rygte han har startet.

Indlægget på reddit lå her, men den lange historie som forklarede det hele, er desværre slettet.

Sonos vil med garanti ikke kommentere på fremtidige produkter, så det giver ingen mening at spørge.

 

Annonce