Forside Nyheder

Nu afskaffes medielicensen og DR beskæres med 20%

-
Foto: 123rf.com. Illustration: recordere.dk

Danskerne skal ikke længere betale medielicens. Den forsvinder gradvist over de næste 5 år.

Regeringen og Dansk Folkeparti har i dag indgået en politisk aftale om at afskaffe medielicensen. Det sker gradvist over 5 år.

Fremover skal DR og TV 2-regionernes programvirksomhed mv. istedet finansieres via finansloven.

Annonce:

Midlerne til DR reduceres med 20 procent på baggrund af aftalen. Indfasningen af reduktionen sker gradvis over 5 år med start i 2019, hvor den nuværende medieaftale udløber.

“Vi har i mange år haft en forældet og urimelig licensmodel i Danmark. Det er der efterhånden bred politisk enighed om på tværs af partierne. Jeg er glad for, at vi nu endelig får lagt modellen i graven, så danskerne i fremtiden slipper for at betale licens – det har jeg arbejdet for gennem mange år”, fortæller Kulturminister Mette Bock.

 

Enlige slipper billigere

“Omlægningen vil få en række positive konsekvenser, bl.a. vil enlige ikke længere skulle betale det samme som familier, og så fjerner vi sortseerproblemerne. Samtidig undgår DR fremover at bruge ressourcer på den besværlige licensopkrævning”, fortsætter Mette Bock.

Regeringen vil inden for en nær fremtid fremlægge sit samlede medieudspil.

Se også: Skat erstatter licens: Det kommer det til at koste

 

Fakta om licensafskaffelsen

Aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti medfører, at de danske public service-medier fremover vil blive finansieret over skatten. Aftalen indebærer, at den statslige finansiering af DR i fremtiden reduceres med 20 procent. Indfasningen sker gradvis over 5 år med start i 2019, hvor den nuværende medieaftale udløber.

Aftaleparterne er enige om, at omlægningen fra licensfinansiering til finanslovfinansiering ikke rokker ved DR’s grundlæggende uafhængighed. De politiske rammer for DR’s virksomhed fastlægges som hidtil via medieaftaler og via en public service-kontrakt. Der ændres heller ikke ved DR’s og TV 2-regionernes nuværende status som selvstændige institutioner i medfør af radio- og fjernsynsloven.

 

Denne artikel er en del af serien: Medieforlig 2018

Annonce:
KILDEKulturministeriet
Forrige artikelDet siger DR: Nødvendigt med omfattende reduktioner
Næste artikelSkat erstatter licens: Det kommer det til at koste
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.