Forside Nyheder

Læk: Samsungs 2018 topmodeller TV

-
Samsung Q9

Samsungs nye topmodeller QLED TV er lækket forud for lanceringsevent i New York.

Som noget nyt for 2018, så undlod Samsung at vise deres nye tv-modeller frem i forbindelse med årets CES-udstilling i Las Vegas.

Istedet ville de lave et særskilt event til lanceringen, som det kendes fra mobiltelefonerne. Det event afholdes imorgen i New York. Men nu lækker modellerne før tid. Informationer og billeder i denne artikel er via FlatpanelsDK.

Annonce:

Deres QLED TV i år hedder Q9, Q8, Q7 og Q6.

 

Samsung Q9

 

Samsung Q9 og Q8

Samsung Q9N får local dimming bagbelysning, lysdioder (LED) styret i zoner. Det er en teknologi der forbeder softniveauet på bekostning tykkelsen på selve tv’et.

Af størrelser kommer modellen i 65″ og 75″, og selvom local dimming bagbelysning normalt fordyrer produkterne, så forlydet det at Samsung sænker priserne på årets topmodeller, sammenlignet med sidste år.

Q9N får den nye HDR10+, som er dynamisk HDR (High Dynamic Range) hvor der kan skiftes per scene, ja helt ned til hver enkelt billede kan optimeres. Det er en teknologi der kendes fra Dolby Vision, men i år kommer som HDR10+ der er en ‘royalty free’ standard, hvor producenterne ikke skal betale licens per apparat.

Udover HDR10+ understøttes også HDR10 og HLG (HDR til tv-transmission).

Tilslutningerne via en separat ‘One Connect’ boks, og der er mulighed for et integreret vægbeslag som gør at TV’et hænger helt fladt indtil væggen.

Der er en opdateret udgave af Samsung Tizen operativsystem, og blandt nyhederne er stemmeassistenten Bixby, en ny ’Universal Guide’ samt Samsungs IoT kaldet ‘SmartThings’ til styring af hjemmets enheder.

Leveres med fjernbetjeningen ‘One Remote’.

Q8 kommer også med local dimming bagbelysning, men med færre zoner end Q9. De lækkede oplysninger nævner dog intet om hvor mange zoner der er i hver model. Øvrige forskelle mellem Q8 og Q9 må vi vente med til alle detaljerne er annonceret.

 

Samsung Q9

 

Samsung Q7

 

Samsungs Q7 og Q6

Samsung Q7 QLED kommer i to udgaver, et fladt og et buet. For begge modeller er det kantbelyst LCD-TV med Quantum Dot filter.

Q7-modellerne har en ‘One Connect’ boks til tilslutningerne, mens Q6 – der kun kommer i flade versioner – har tilslutningerne direkte i TV’et.

Q6 var ikke blandt de skandinaviske modeller sidste år. Vi må afvente at se om den serie kommer med i år herhjemme.

Q6 er også kantbelyst og med HDR. Så godt som HDR nu kan blive på et TV der ikke går så dybt i sortgengivelse som ‘local dimming’ bagbelysning på LCD TV eller den konkurrende OLED-teknologi.

Af størrelser sælges de som 65″ og 75″ i USA for Q6 og Q7, mens der også kommer en 82″ af Q6 i USA. Herhjemme vil vi forvente at se 55″-modeller også, men her må vi afvente den officielle lancering og de danske specifikationer.

Der er en opdateret udgave af Samsung Tizen operativsystem, og blandt nyhederne er stemmeassistenten Bixby, en ny ’Universal Guide’ samt en ‘Ambient Mode’ der kan vise billeder på skærmen når TV’et ikke benyttes til andet. Den moderne fotoramme.

 

Samsung Q7
Samsung Q7
Samsung Q6

 

Pris og tilgængelighed

De danske priser og tilgængelighed følger senere.

 

Annonce:
VIAFlatpanelsDK
Forrige artikel3D Printer: Ultimaker 3 versus Anet A8
Næste artikelYouSee tv-streaming ude af drift på bokse, app og web (løst)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.