Forside Nyheder

Selvstyrende Uber-bil kører kvindelig fodgænger ihjel

-

Så skete det, som ingen håbede på, men alle vidste ville ske på et tidspunkt.

Det første færdselsuheld med dødelig udgang, hvor en selvstyrende bil var involveret skete tidligt i morges dansk tid lidt udenfor byen Tempe i Arizona.

Annonce:

Kvinden krydsede vejen omkring kl. 22 lokal tid et sted, hvor der ikke var en fodgænger-overgang, men derudover er der endnu ikke sluppet mere information ud om, hvordan uheldet skete. Det skriver The New York Times.

Der var, som loven kræver flere steder i USA,  en sikkerhedschauffør bag rattet, men det hjalp altså ikke i denne situation. Efterforskningen vil vise, hvorfor sikkerhedschaufføren ikke var i stand til at forhindre uheldet.

Flere amerikanske delstater er efterhånden begyndt at åbne op for at lade selvstyrende biler køre rundt uden sikkerhedschauffør, og blandt andet Arizona, hvor uheldet skete, har netop tilladt dette. Fra i næste måned bliver det også lovligt i USAs folkerigeste stat, Californien.

Uber har foreløbigt stoppet alle testkørsler i de fire større byer, hvor de p.t. tester den selvkørende teknologi: Tempe, San Francisco, Pittsburgh og Toronto.

Uber har tidligere været involveret i et uheld i Tempe med en af deres selvkørende biler. Det skete sidste år, hvor en menneskelig bilist i en anden bil glemte at holde tilbage.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.