Forside Nyheder

Denne dims kan høre, hvad du tænker – og bruges som fjernbetjening.

-

Det kan godt være, den ser mærkelig ud, men den er smart.

AlterEgo er en ny opfindelse fra et hold studerende og forskere på MIT. Den ligner noget, man har på, når man har brækket kæben, men den kan faktisk høre, hvad du tænker.

Annonce:

Ofte, når vi tænker noget inde i os selv, foretager vi noget, der hedder subvokalisering. Det er bevægelser og næsten uhørlige lyde, vi laver, når vi har en samtale med os selv indvendigt.

AlterEgo kan opfange disse ”tanker” og omforme dem til data, sådan at ”tankerne” f.eks. kan bruges til at styre et TV med. Det er netop, hvad Arnav Kapur, der er hovedmanden bag projektet, gør i demonstrationsvideoen herunder.

Han bruger AlterEgo til at navigere rundt i menuerne på et Roku-baseret TCL-fjernsyn.

Der er dog kun tale om et laboratorieprojekt lige foreløbig. Men hvis teknologien bliver tilstrækkeligt udviklet, kan man forestille sig hearables med teknologien indbygget, som man så kan bruge til at styre forskellige ting med – uden at andre skal forstyrres af, at man siger ”Hey Siri” eller ”OK Google” hele tiden.

 

Annonce:
Forrige artikelHDR10+ klar til Blu-ray film
Næste artikelSpotifys hardware-nyhed kan være en afspiller til bilen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.