Forside Nyheder

Dynaudio leverer biograflyd til ny VW Touareg

-

Dynaudios nye Confidence-system leverer biograflyd til turen i den nye VW Touareg

Den danske højtalerspecialist, Dynaudio, har udviklet et nyt lydsystem til den nye Volkswagen Touareg. Et system der leverer en ægte hjemmebiograf-oplevelse på vejen.

Annonce:

Dynaudios nye Confidence-system til den nye Touareg øger bilens højtalerantal fra 12 til 14, afstemt og matchet til bilen. En højtydende DSP fordeler lyden til højttalerne, der drives af hver sin digitale forstærker.

De danske eksperter ved også alt omkring temperatursvingninger, udendørsstøj under kørslen og typer af vibrationer, som biler udsættes for. De ved endda, hvilke dele der er mere tilbøjelige til at blive våde, når dørene åbnes i regnvejr. Når først de har indført de fleksible menneskelige aspekter og kan kontrollere alle situationer med samme præcision, har de allerede klaret de sværeste udfordringer ved udviklingen.

Men det handler ikke kun om at placere højtalerne rigtigt.

Dynaudios Confidence-system tager også højde for, at lytteren ikke sidder direkte mellem højtalerne, som de måske gør det derhjemme.

Dette med viden om hvordan hver kurve og overflade på bilens interiør påvirker lydbølger og forsinker derfor signalet til højtalerne for at kompensere for variationerne i distance og refleksioner.

Dynaudio fortæller at lytterne i bilen sidder med samme fornemmelse af lydbilledet, som hvis de sad helt ideelt hjemme i stuen.

“Confidence-systemet i den nye VW Touareg er vores hidtil største og bedste bil-system”, fortæller René Rønning, VP for Product Management, Car hos Dynaudio, og fortsætter:

“Det har ganske enkelt det hele. Det bruger al den viden og erfaring, vi har opbygget gennem årtiers produktion af eksklusive højtalere og lydsystemer til biler – og det har alt sammen ført til denne specifikke konfiguration. Det er virkelig en speciel oplevelse.”

 

Foto: Dynaudio

 

De 14 højtalere

Touaregs nye Confidence-system har et trevejs arrangement i fronten: der er tre diskanter i A og B-søjlerne, en mellemtone højtaler i midten og to helt nye mellemtoneenheder i dørene.

Det bagerste interiør har to woofers, to af Dynaudios soft-dome diskanthøjtalere (som også bruges i virksomhedens eksklusive hi-fi-højtalere til hjemmet) suppleret med en klar og kraftfuld subwoofer.

Højtalerne svarer til subwooferkanalen i et hjemmebiograf-lydsystem, hvilket betyder, at lytterne i bil kan få samme intense og fordybende lydoplevelse som derhjemme.

Det hele er understøttet af ”effekt”-højtalere i D-søjlerne. Disse små mellemtoneenheder understøtter det bagerste højtalersystem ved at øge lydniveauet og effekterne for flerkanals musik og videoer.

Subwooferen sidder i Touaregs bagagerum. Det har et specialudviklet plastikbeslag til monteringen, hvilket placerer den i en bedre position og øger lavfrekvensens præstation.

Som det er med alle systemer i de store Volkswagen modeller, har Touaregs Dynaudio Confidence-system fire for-konfigurerede indstillinger til individuelle lytterbehov. ’Soft’ er særligt velegnet til MP3; ’Speech’, er skræddersyet til telefonopkald, lydbøger og taletung radio; ’Dynamic’ er designet til stjernekoncert præstationer; og ’Authentic’ reproducerer den ufiltreret original – så lytterne hører det præcis, som kunstneren ønsker.

 

Annonce:
KILDEDynaudio
Forrige artikelInfuse afspiller: Nu med Plex og nyt look på Apple TV
Næste artikelHuawei giver 3 måneders skærmgaranti på ny P20 Pro.
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.