Forside Nyheder

FM-sluk: Stort flertal af befolkningen imod

-

Ny meningsmåling: Danskerne ønsker at beholde deres FM-radioer

I regeringens oplæg til de kommende medieforhandlinger indgår et sluk af FM-radio i 2021, men det har ikke befolkningens opbakning.

Annonce:

Et sluk for FM-radio, for derefter alene at sende radio via DAB+, står på regeringens ønskeliste. Men det forslag står ikke på befolkningens ønskeliste, viser en frisk meningsmåling som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Her er 1004 tilfældigt udvalgte danskere blev blandt andet spurgt om de vil foretrække: At det fortsat var muligt at modtage landsdækkende radiokanaler via FM-båndet efter 2021.

Hertil svarede 69,2% ja, mens 12,3% svarede nej.

 

Kan ikke se meningen med at slukke FM

Det er svært at få øje på argumenterne for at slukke det velfungerende FM-radio til fordel for DAB+. Hvad der er som en ren DAB+ løsning giver i forhold til hvad det fratager.

På spørgsmålet om hvorvidt det vil give mening at lukke for FM-båndet i 2021, der svarede kun 14,9% ja, mens 58,6% svarede nej. Resten svarede ved ikke.

På spørgsmålet om de havde en DAB+ radio allerede svarede 32,3% ja.

 

Kulturministeren: DAB+ og internetradio giver flere valgmuligheder

Kulturminister Mette Bock (LA) forklarer til Ritzau at “en fremskyndet lukning af FM-sendenettet er nødvendig, fordi DAB-sendenettet og internetradio giver danskerne flere kanaler og mere indhold at vælge imellem”.

Det argument med at FM-radio blokerer for at danskerne vil tage de nye muligheder i brug køber Dansk Folkeparti dog ikke.

Medieordfører Morten Marinus (DF) kalder FM-sendenettet for et driftsikkert system, som folk er glade for.

“Ved at lukke for FM generer vi mange mennesker, ikke bare lyttere, men også lokale radiostationer, som faktisk er rigtig godt tilfredse med FM”, fortæller Morten Marinus, og fortsætter:

“Så jeg tror, at det fint kan lade sig gøre at have flere platforme, men hvor FM stadig er hovedkilden til radiolytning.”

 

Se også

Derfor halter DAB+ efter FM på lydkvalitet

 

Denne artikel er en del af serien: Medieforlig 2018

Annonce:
VIAFyens.dk
KILDERitzau
Forrige artikelFace-off: Netgear versus D-Link Wi-Fi extendere
Næste artikelNote i watchOS-kode indikerer at urskriver fra tredjepart er på vej til Apple Watch
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.