Forside Nyheder

Forskere laver berøringsfølsom mur til hjemmestyring

-

Der findes efterhånden et hav af former for interfaces til hjemmestyring.

Stemmestyring er ikke noget specielt længere, og det samme gælder gestikuleren med armene.

Annonce:

Men det næste skridt kan blive at komme af med knapper og kontakter på væggene. I stedet for at klikke på en lyskontakt eller bruge en touchskærm kan du bare trykke på væggen. Og det vel at mærke uden de kameraer og projektorer, der tidligere har været nødvendige for at få noget sådant til at virke.

Forskere ved Carnegie-Mellon-universitetet i Pittsburgh har sammen med Disneys forskningslaboratorium samme sted lavet noget, de kalder ’Wall++’. Det er en slags ”Væg 2.0”, som de forestiller sig kunne blive standarden for mure og vægge i huse fremover.

Konceptet, der er blevet fremvist på en videnskabelig konference for menneske-computer-interfaces, ACM CHI, går ud på at tænke vægge som kæmpestore, berøringsfølsomme flader med elektroder indbygget under vægmalingen.

Forskerne har så fundet frem til den optimale måde at vælge og påføre maling på væggen, sådan at der er mest mulig berøringsfølsomhed.

Der er naturligvis ikke tale om et produkt, der kan købes, men hvis nogen har lyst til at give sig i kast med selv at lave sådan en mur, kan forskernes paper læses her. Ifølge forskerne selv koster det kun omkring 130 kroner pr. kvadratmeter at gøre en mur berøringsfølsom.

 

Annonce:
Forrige artikelPioneer teaser en ny high-end UHD Blu-ray afspiller
Næste artikelApple går efter Samsungs hjemmebane – ansætter Samsung-topchef
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.