Forside Baggrund

Netflix & Co. løfter Koda, henter rekordbeløb til kunstnerne

-

Koda, der indsamler rettighedspenge ind for musik, har leveret et rekordregnskab.

Koda omsatte for over en milliard i 2017, nærmere bestemt 1.028 millioner kroner. Et historisk højt tal.

Annonce:

“Det går godt for indtægterne. For er par år siden besluttede vi at satse ekstra ressourcer på at indhente penge fra udlandet og på at få vores markedsområde – hoteller, restauranter, cafeer mv. – til at vokse. Begge dele er lykkedes, så vi i dag har rekordomsætning på begge områder”, fortæller Kodas direktør Anders Lassen.

Indtægterne er samlet set vokset med knap 20%. En del af væksten skyldes dog en efterbetaling fra tidligere års tv-distribution.

 

Netflix & Co. hjælper på indtjeningen

Men selv uden den efterbetaling ville der fortsat have været en pæn fremgang, lyder fra Koda.

Den del af væksten, som ikke skyldes efterbetalinger, skal hovedsageligt findes på streaming, Video On Demand (Netflix m.fl.) fortæller Koda, men også fra traditionel radio og tv steg indtægterne med 22%

“Kodas fornemmeste opgave er, at sikre at musikskaberne får en fair betaling for brugen af deres musik. Derfor er det mest tilfredsstillende ved årets resultat, at vi i 2017 genererede rekordhøje 932 millioner kroner til fordeling blandt netop dem, som har skabt musikken”, fortæller Anders Lassen.

 

Gerne flere penge fra streaming

I 2017 var det 13% af indtægterne der kom fra streaming. Et tal Koda dog gerne så endnu højere, da YouTube og Facebook slipper billigere end ønsket grundet det Koda kalder ‘forældede EU-regler’ på området.

“For hver dag der går med de nuværende EU-regler, mister vores medlemmer indtægter. Reglerne betyder nemlig ikke kun, at musikskabere ikke får en fair betaling fra YouTube og Facebook, for når forbrugerne har gratis alternativer til rådighed, presser det samtidig abonnementspriserne ned på streamingstjenesterne – priser som nu har stået stille i knap ti år”, slutter direktør i Koda, Anders Lassen, og lover at Koda også i 2018 vil fortsætte kampen for at få ændret reglerne.

 

Annonce:
Forrige artikelBFE: Medieudspil kan skabe et mere balanceret medieudbud
Næste artikelNu kan du få en knaldrød iPhone 8 og 8 Plus
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.