Forside Nyheder

Nu går vi ind i 4K/UHD TVs anden fase – her er, hvad du kan forvente

-

Vi er kun i startfasen af, hvad vi kan forvente at opleve på 4K/UHD-skærmene i stue – i hvert fald når det gælder broadcast.

Men Ultra HD Forum, organisationen, der sætter standarderne for hele UHD-området, har netop annonceret, at vi allerede er på vej ind i ”Fase B” for udviklingen og udrulningen af UHD TV. Altså for broadcast-delen, ikke nødvendigvis for streaming fra f.eks. Netflix.

Annonce:

Det har de gjort ved at annoncere retningslinjerne for, hvad tv-kanaler og -producenter bør sigte efter at inkludere som minimum, når de præsenterer noget i 4K/UHD, der skal sendes ud til tv-skærmene fra en tv-kanal.

Som overskrift kan man sige, at det minder meget om, hvad man kan forvente fra streaming-siden. Det gælder for eksempel muligheden for at bruge High Frame Rate, understøttelse af HDR-standarder med dynamiske metadata og understøttelse af codecs som AVS2 på video-siden, samt Dolby AC-4 og MPEG-H på lydsiden.

Du kan læse mere om standarderne her.

Annonce:
Forrige artikelYouSee tager sidsteplads på kundetilfredshed
Næste artikelVideo: Se den nye “Solo” Star Wars story trailer
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.