Forside Nyheder

Nu kan du kører den gamle 90’er-Stifinder i Windows 10

-
Foto: Chef-Koch’s Technology News Blog/Creative Commons

Nostalgi bliver tilsyneladende ved med at være i høj kurs for tech-fans.

Ud over de mange spilkonsoller og computermodeller fra 80’erne og 90’erne, der vender tilbage for tiden, kan folk, der har brugt Windows i årevis nu også blive nostalgiske – eller måske bare vende tilbage til et brugsmønster, de bedre kan lide.

Annonce:

En af de mest essentielle dele af Windows er Stifinder, også kendt som File Manager. Med årene er stifinder blevet gjort simplere og mange af de essentielle funktioner er automatiseret eller gjort hemmelige, så mere avancerede brugere skal grave dem frem, hvis de vil gøre brug af dem.

Brugere, der synes at alting var meget bedre i gamle dage kan dog nu vende tilbage til den gamle Stifinder. Microsoft har nemlig gjort det originale Stifinder-program til open source, så koden kan nu hentes på GitHub, også i eksekvérbar form, der kan køre på Windows 10.

Microsofts Craig Wittenberg hentede koden fra Windows NT 4 i 2007 og har passet på den siden, skriver The Verge. Og nu er den altså blevet gjort tilgængelig for alle.

Hvis du savner enkelheden og kontrolniveauet fra 90’erne, kan du hente den gamle Stifinder her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.