Forside Indhold og distribution Spil features

TEST: A way out, et spil der skiller sig ud fra mængden

-

Det er sjældent der kommer spil, der for alvor skiller sig ud fra mængden. A way out er undtagelsen – et spil du kun kan spille hvis I er to.

Find en ven eller du er færdig

Annonce:

A way out er noget så herligt som et co-op spil, der tør være ved sig selv. A way out kræver at I er to, der spiller det sammen. Det KAN simpelthen ikke spilles alene, så simpelt er det. Heldigvis behøver kun en af jer eje spillet, også hvis I vælger at spille sammen online.

A way out handler om forbryderne Leo og Vincent, der sidder i celle ved siden af hinanden.

Da de har en fælles fjende udenfor fængslet, må de hjælpe hinanden til at flygte fra fængslet, holde sig skjult indtil de, forhåbentlig, kan konfrontere deres ærkefjende.

Historien er fortalt før, men måden den fortælles og spilles på, mindes jeg ikke at have oplevet tidligere.

 

 

Filmisk oplevelse

Skærmen er opdelt så man hele tiden kan følge med i sin makkers gøren og laden. Skærmopdelingen er aldrig statisk og ændres alt efter, hvad der sker i historien.

Det er tydeligt at spillets instruktør, Josef Fares har rødder i filmbranchen. I øvrigt, hvis efternavnet får en klokke til at ringe, så er Josef Fares bror til den svenske skuespiller Fares Fares, der også har lagt ansigt til Leo.

Konstant skal der samarbejdes for at nå spillets mål. Knapper skal trykkes på samme tid, ting skal skaffes mens makkeren holder øje og kommunikation mellem spillerne er i det hele taget essentielt.

Derfor er A Way Out også tiltænkt som værende et spil I spiller siddende sammen. Det kan ganske vist spilles online, men kun med en fra vennelisten, men sid sammen vil helt afgjort give den bedste spiloplevelse.

 

 

Med men også mod hinanden

Selvom spillet handler om samarbejde, vil der undervejs være minispil, hvor I kan dyste mod hinanden.

Mini-spillene bliver aldrig bliver det helt store hit og selvom det er hyggeligt når der skal kastes hestesko, skydes lerduer eller lægges arm med dertilhørende knapbashen så fingrene bløder, så er det nu engang hovedhistorien og måden den er fortalt der holder en fanget.

A way out formår konstant at variere opgaverne man udsættes for, samtidig med at man får en fantastisk følelse af at kende både Leo og Vincent, når man igennem spillets 6-8 timers varighed, tages igennem deres livshistorier.

 

Trailer video

 

Fabelagtig slutning

Mod slutningen, bedst som man tror at historien viser sig fra sin mest gennemskuelige side, flår spillet kort sagt tæppet væk under en, hvilket jeg godt tør love vil bringe jer på kanten af sædet. Jeg vil ikke gå i detaljer, men spil det helt til ende!

A Way Out er ikke noget svært spil og det er heller ikke pokkers langt. Til gengæld er det fantastisk underholdende at spille med en ven.

Det indeholder et par flugtscener som er så blæret udført at man virkelig kan mærke, hvor meget der er trukket på actionfilm dygtig klippestil og jeg kunne ikke slippe det, da først historien kom igang.

Kan varmt anbefales!

 

 

Pris og tilgængelighed

Priserne starter ved 200 kr.

A way out er på markedet nu.

 

Annonce:
ANMELDELSE KONKLUSION
Karakter
8/10
Forrige artikelDenne hybrid-PC fra HP har seks kerner på CPU’en
Næste artikelHDR10+ klar til Blu-ray film
test-a-way-out-et-spil-der-skiller-sig-ud-fra-maengden Det er sjældent der kommer spil, der for alvor skiller sig ud fra mængden. A way out er undtagelsen - et spil du kun kan spille hvis I er to. Find en ven eller du er færdig A way out er noget så herligt som et...
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.