Forside Indhold og distribution Spil nyheder

Firsernes bedste Commodore 64-magasin genopstår

-

Så er der godt nyt til Recordere-læsere, der voksede op med Commodore 64.

I hvert fald, hvis hovedparten af tiden gik med at spille på den legendariske hjemmecomputer, og det var vigtigt at følge med i, hvad der skete på den store spilscene omkring 64’eren.

Hvis du kan nikke genkendende til ovenstående kan du måske huske det engelske spilblad Zzap! 64. Det var et af firsernes mest populære steder at læse om Commodore 64-spil på vej, om snydetips og ikke mindst anmeldelser af de mange spil, der udkom i en konstant strøm dengang.

Nu genopstår bladet – men ikke som månedligt magasin. Det er der ikke nok salg i længere. Til gengæld kommer der nu en årlig luksusudgave, der bliver mere en mellemting mellem en bog og et magasin.

Når det kan lade sig gøre, er det fordi, flere af folkene bag Zzap! 64 har gennemført en vellykket Kickstarter-kampagne, der fik finansieret årsudgivelsen på rekordtid.

Zzap! 64 var blandt de første blade i genren til at give skribenterne en personlighed i bladet gennem forskellige tegnede billeder af dem og en meget personlig fortællestil, hvilket siden blev standard i mange spilblade og stadig er til stede i den bloglignende journalistik, vi ser på feltet idag. Dertil kommer, at forsiderne som regel var prydet af meget detaljerede illustrationer af kunstneren Oli Frey.

Af samme grund fik både Zzap! 64 og deres skribenter kultstatus. En af bladets redaktører, Chris Anderson (ikke at forveksle med Wireds tidligere redaktør), stiftede senere forlaget Future Publishing, der blandt andet udgiver gadgetbladet T3. Men han er måske mest kendt p.t. for at være stifter og ejer af TED-konferencerne.

Zzap! 64 udkom fra 1985 til 1992.

Annonce