Forside Nyheder

Google overhaler Amazon på salg af intelligente højttalere

-

Amazon har siddet tungt på markedet for intelligente højttalere siden lanceringen af Echo-serien.

Men deres tidligt sikrede dominans som en af de første, store spillere i markedet ser nu ud til at få en ende. I hvert fald har Google i første kvartal i år solgt flere intelligente højttalere end Amazon gjorde.

Google har i følge analysefirmaet Canalys solgt 3,1 millioner Home-højttalere med Google Assistant ombord, mens Echo-højttalerne, hvori Alexa bor, blev solgt i 2,5 millioner eksemplarer.

Det er globale tal, der også viser, at USA er det p.t. største marked for intelligente højttalere, der blev der langet i alt 4,1 millioner intelligente højttalere over diskene. Disse tal indbefatter også salget af Apples HomePod-højttaler.

Nummer to på listen er Kina med 1,8 millioner solgte højttalere og nummer tre er Sydkorea med 730.000 solgte højttalere.

Amazon rygtes at være på vej til Danmark, hvilket vil give en mere aggressiv markedsføring af Echo, mens Google allerede har meddelt, at Google Home ”snart” lander i Danmark med en dansk Google Assistant.

Annonce