Forside Nyheder

Google vil opfordre dig til at tage pauser fra deres produkter

-
Foto: recordere.dk

Din digitale velfærd ligger Google meget på sinde.

Det påstod firmaets direktør, Sundar Pichai.. i hvert fald, da han åbnede Googles udviklerkonference, I/O, tirsdag aften dansk tid. Det blev også tydeligt igennem den følgende keynote, hvor flere funktioner blev afsløret, der skal hjælpe brugere af Googles tjenester med at holde op med at bruge disse helt så meget.

Annonce:

I Android P vil det f.eks. være muligt for app-udviklere at give brugeren advarsler, hvis en bruger har f.eks. spillet et spil alt for længe. Dertil kommer en række funktioner, mange smartphone-producenter allerede har bygget ind i deres produkter, men som nu bliver en fast del af Android. Det er f.eks. muligheden for at lade bestemte kontakter eller notifikationer slippe igennem ’Forstyr ikke’-indstillingen. En anden funktion, der også er kendt fra smartphones allerede nu, er muligheden for at vende telefonens skærm ned mod et bord eller lignende og dermed sætte den på fuldkommen lydløs (også uden vibration). Det bliver nu også standard i Android med en funktion, Google kalder ’Shush’.

Android P kommer også til at have en såkaldt ’Wind Down’-funktion, der efter et bestemt tidspunkt på dagen, du selv sætter, kan sætte din smartphone-skærm over i sort/hvid-tilstand, når dagen går på hæld. De manglende farver er mindre stimulerende for hjernen, når du skal sove, men gør det også langsomt mindre attraktivt at rode rundt på din smartphone, når du lige er gået i seng.

Blandt Googles egne apps kan YouTube for eksempel sættes til at fortælle dig, når du har brugt lidt for meget tid foran skærmen og har brug for en pause. Android P kommer også til at indeholde et ’Dashboard’, hvor du kan se, hvor meget tid, du har brugt på hver enkelt app på din smartphone.

Hvis du har en smartphone fra OnePlus, Sony eller Nokia (eller har fået fat i en af Googles egne telefoner), har du muligvis adgang til at prøve en beta af Android P (OnePlus er ikke på listen endnu, men er Google har annonceret producenten som en Beta-partner). Du kan læse mere om det her.

Annonce:
Forrige artikelAndroid P får længere batterilevetid via AI
Næste artikelGoogles nye 4K HDR Android TV dongle er ikke til salg
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.