Forside Nyheder

LGs ”Far” er død

-

Manden, der skabte LG som vi kender det idag er gået bort. Koo Bon-moo blev 73 år gammel. Han havde kæmpet mod en hjernesygdom siden sidste år.

Selv om LGs historie kan spores to generation længere tilbage end Koo Bon-moo, er det ham, LG har at takke for deres nuværende status som en af verdens største elektronikvirksomheder.

I 1995, da han overtog ledelsen af LG hed firmaet stadig Lucky Goldstar. Mange Recordere-læsere kan sikkert huske de billige Goldstar-fjernsyn og musikanlæg, man kunne købe i firserne og de tidligere 90’ere.

Men siden kom firmaet under Koos ledelse til at hedde LG, og da fladskærms-revolutionen meldte sig, sikrede Koo firmaet en plads i toppen blandt producenterne af denne nye hjemmeteknologi-kategori (og flere andre).

Det førte som bekendt til at LG blev en af verdens mest prominente skærmproducenter, der nu leverer skærme til såvel andre TV-fabrikanter som smartphones lavet af både Apple og ærkerivalen og landsmændene hos Samsung.

Det bliver fjerde generation af Koo-familien, der skal føre LG videre. Sønnen Koo Kwang-Mo er p.t. i front for LGs professionelle skærmdivision og overtager nu posten som bestyrelsesformand i LG-koncernen.

Annonce