Forside Indhold og distribution Musik

Musikselskaberne sælger deres Spotify-aktier

-

Nu, hvor Spotify er blevet børsnoteret, forlader musikselskaberne skuden.

Spotifys oprindelige succes byggede blandt andet på nogle seriøse kapitalinvesteringer fra nogle af verdens største musikselskaber, såsom Sony og Warner Music.

Netop de to selskaber er dog nu igang med at sælge deres andele af ejerskabet fra. Sonys frasalg skete stort set lige efter børsnoteringen, hvor firmaet valgte at sælge cirka halvdelen af deres Spotify-aktier.

Men nu kommer meldingen så, at Warner Music går samme vej – og i endnu højere fart. Warner Music har meddelt, at de har solgt 75 procent af deres Spotify-aktier, hvilket svarer til et beløb på 400 millioner dollar – eller cirka 2,6 mia. Kroner.

Warner Musics topchef Steve Cooper siger dog i en pressemeddelelse, at frasalget ikke sker, fordi firmaet har mistet tilliden til Spotify – tværtimod: ”Vi er et musikselskab, og det er ikke i vores natur at være medejere af en børsnoteret virksomhed på lang sigt. Det her har intet at gøre med vores tro på Spotifys fremtid. Vi er meget optimistiske, når det gælder streaming af musik på et globalt plan og tror på, at Spotify kommer til at være en stor del af den fremtid”.

Annonce