Forside Nyheder

Stofa i rødt: Udfordret af TV, ny boks fortsat forsinket

-

Stofa gik i rødt med minus 40 millioner i seneste årsregnskab. Særligt TV-distributionen er en udfordring.

Stofa lå i seneste regnskabsår 50 millioner under forrige og det gav for første gang i 5 år røde tal på bundlinjen.

Annonce:

Minus 40,5 millioner blev det til. Et resultat som Sune Nabe Frederiksen, adm. direktør i Stofa, betegner som utilfredsstillende. Det skriver MediaWatch.

Året før blev det til et lille overskud på 14 mio. kroner, men selvom omsætningen gik frem i 2017 til 1,98 mia. kr. (mod 1,92 mia.  kroner året før) så lykkedes det ikke at få et overskud i hus denne gang.

 

Adm. direktør: Utilfredsstillende

“Det er aldrig tilfredsstillende at lave et negativt bundlinjeresultat. Men det er vigtigt at understrege, at det er en del af en plan, vi har, for at blive endnu mere relevante for danskerne, og vi følger den plan”, lyder det fra Sune Nabe Frederiksen til MediaWatch.

Blandt de investeringer i 2017 der har været med til at trække resultatet ned er en flytning til Aarhus, GDPR (EU’s nye personforordring) og IT-sikkerhed.

Dertil kommer udviklingen af en ny 4K tv-boks baseret på Android TV. En boks der endnu ikke er sat en lanceringsdato på.

På TV-siden var der kundetilbagegang, mens bredbånd gik frem på antal tilsluttede husstande.

“Konkurrencesituationen for selskabet bød i 2017 fortsat på stigende konkurrence på tv- og internetmarkedet. Specielt på tv-markedet er selskabet som nævnt udfordret”, fortæller Sune Nabe Frederiksen til MediaWatch, og fortsætter:

“Qua de udfordringer, der er på tv-markedet, har vi haft en tilbagegang på antallet at tv-kunder og en fremgang på antal internetkunder”.

Det er ikke mindst flere kunders skifte fra ADSL til coax/fiber der har gavnet Stofa på salg af internetforbindelser.

 

Kabel barbering med mere streaming

Stofa ser ikke forbruget af TV dale, tværtmod, men det fordeler sig anderledes nu med større forbrug på streaming og mindre på traditionelle flow-tv kanaler.

“Vi oplever grundlæggende, at det danske marked vokser inden for tv og underholdning, men den del, der vokser, er de købte streamingtjenester, som danskerne vælger, når de køber Netflix og HBO. Så er der en tilbagegang i at have en tv-pakke, og så er der nogle, der vælger mindre tv-pakker og supplerer med streamingtjenester. Den trend fortsatte også i 2017, men vi ser ikke, at den accelerer, og i 2017 var det stadig ca. 85 pct. af danskerne, der havde en tv-pakke”, fortæller Sune Nabe Frederiksen til MediaWatch, og slutter:

“Så der er ingen tvivl om, at danskerne stadig ser rigtig meget tv, men der er heller ingen tvivl om, at vores opgave er, at vi skal følge med den forandring. Så kan vi vende det til en positiv udvikling, for så skal vi som leverandør være glade for, at vi er en del af et marked i vækst”.

 

Ny TV-boks fortsat forsinket

Som recordere.dk tidligere har skrevet om, så er den 4K tv-boks med Android TV som Stofa for første gang viste frem i forbindelse med CES-udstillingen i januar 2017 forsinket.

Den første model levede ikke op til Stofas krav og blev kasseret.

“Vi måtte erkende, at vi ikke var tilfredse med den. Vi har ikke tilfredse med stabiliteten og vi var ikke tilfredse med brugeroplevelsen. Derfor har vi besluttet, at vi ikke kommer med noget i markedet, før stabiliteten er på plads og brugeroplevelsen matcher det, brugerne forventer”, fortæller Sune Nabe Frederiksen, til MediaWatch.

Der er derfor intet nyt om en mulig lanceringsdato.

 

Annonce:
VIAMediaWatch
KILDEStofa
Forrige artikelNu vil Elon Musk også lave slik
Næste artikelDanske SA Legend: Fra passive til trådløse aktive WiSA-højttalere
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.