Forside Nyheder

TDC: YouSee bevares og opkøb af tv-selskaber er lagt på is

-
Foto: recordere.dk

TDC har ingen planer om at skille sig af med YouSee, fortæller ny formand.

Efter TDCs ejerskifte fik kommunikationskoncernen i går ny bestyrelse. Ny midlertidig formand blev Mike Parton, og ham har Ritzau Finans talt med omkring planerne for TDC Group, heriblandt YouSee og eventuelle opkøb.

De nye ejere har tidligere fortalt at de vil investere i infrastruktur, med udrulning af fiber landet over, men det kommer ikke til at ske på bekostning af indholdsdelen med YouSee.

“Der er ikke én ting, der er det vigtigste. Det, der er meget vigtigt, er, at vi er engagerede i at fortsætte med at gøre, hvad selskabet og ledelsen gør med kundesiden af forretningen”, fortæller Mike Parton til Ritzau Finans og fortsætter:

“Vi vil gerne gøre det gennem partnerskaber frem for opkøb, men ud over det vil vi gerne følge den samme strategi med indholdsforretningen og udvikle den, så meget vi kan”.

 

Ingen interesse i opkøb af tv-selskaber

Inden de nye ejere kom til der havde TDC aftalt at købe den nordiske del af MTG, selskabet bag Viasat og Viaplay. Den handel blev aflyst da de nye ejere meldte sig med et købstilbud på TDC Group.

Der er hverken planer om at gentage dette eller opkøbe tv-stationer, som eksempelvis TV 2 Danmark, når det selskab sættes til salg.

“Det er der absolut ingen planer om. Vi gennemførte først opkøbet for ti dage siden, men vi har allerede startet dialogen med ledelsen om, hvordan vi kan udvikle den kommercielle del af forretningen i en verden, hvor vi ikke kommer til at opkøbe en indholdsudbyder eller en broadcaster”, fortæller Mike Parton til Ritzau Finans.

 

TDC Group deles i tre

De nye TDC-ejere vil dele selskabet op i tre dele:

  • Infrastruktur
  • Den kundevendte forretning, med YouSee i spidsen
  • Den norske del, med tv-distributøren Get

Der kommer til at være investeringer i infrastruktur over de kommende 10-15 år.

 

Fiber til alle og stærk 5G

“Om 10-15 år vil alle hjem i Danmark have brug for at være tilkoblet fiber. Man har brug for et virkeligt stærkt mobilsignal over alt, og vi skal kombinere det med kundeservices”, fortæller Mike Parton til Ritzau Finans, og slutter:

“Lige som vi skal fokusere på den kommercielle side af forretningen, vil vi fokusere på og investere mere i infrastrukturdelen af forretningen”.

På spørgsmålet om disse investeringer ville gøre det dyrere at være kunde, så afviste han at der på nuværende tidspunkt er planer om at hæve priserne.

 

Annonce