Forside Produkter Gadgets

TEST: B&O Play Earset, trådløse øretelefoner

-
B&O Play Earset

Bang og Olufsen har genoplivet deres populære Earset øretelefoner, og nu er de trådløse. Recordere.dk har testet de nye trådløse in-ear øretelefoner fra B&O Play.

Sommeren er godt på vej, og det er tid til at finde den god lyd frem når man skal på farten, uanset om det er på cykel eller med offentlige transportmidler.

B&O har genoplivet deres Earset øretelefoner, og vi har testet dem.

Annonce:

 

Beoplay Earset.

 

Udpakning og installation

B&O Play Earset kommer i en flot kasse, der udover høretelefonerne indeholder en filtpose, et USB-C opladningskabel samt 6 skumdæksler (Foam pads) til at dække øretelefoner med. Disse kan dog hurtigt få ben at gå på, da det lykkedes mig at ødelægge et par stykker i den periode jeg testede Earset’et.

Selve høretelefonerne er lavet af anodiseret aluminium, og farven vi testede hedder ‘Graphite Brown’, men i juni kommer der en hvid variant. De to øretelefoner er forbundet af et tyndt kabel. På kablet er der en lille fjernbetjening med indbygget mikrofon, hvor du udover at starte / stoppe og skrue op og ned, kan forbinde din smartphone til øretelefonerne via Bluetooth 4.2. Betjeningen er let, og hvis det ikke er nok, kan du også betjene dem via B&O’s Beoplay app.

 

Helt ‘trådløse’ er Beoplay Earset ikke. Et kabel, med kontroller til volume, håndfri samt mikrofon, forbinder de to øreenheder. Foto: Bang & Olufsen

 

Inde i de trådløse øretelefoner er der et 95 mAh batteri, der giver op til 5 timers batteritid (afhængig af lydstyrke), og for at oplade det til fuldt skal der bruges ca. 2 timer. En hurtig opladning på 20 min. giver ca. 1 times afspilning.

Lyden i de nye øretelefoner leveres af en 14,2 mm. højtalerenhed med en neodymium-magnet. Kabinettet bag højtalerenheden har to akustiske ventiler og en bass-port for at optimere lydoplevelsen.

 

B&O Play Earset sidder fint fast (foto: recordere.dk)

 

Hvordan er de at gå med ?

Designet af de originale B&O Earset blev designet i 90’erne af den danske designer Anders Hermandesen, og selvom de nu er trådløse så ligner de nye B&O Play Earset meget de originale.

Du har en krog, der kan hæves og sænkes så den passer dine øre, og så et in-ear område der justeres i forhold til krogens position. Det fungerer rigtigt godt i teorien, men i praksis så tager det nogle dage at vænne sig til at montere øretelefonerne let når de skal på.

 

Bøjlen kan både justeres i vinkel og i højde, så øretelefonen tilpasses øret. Foto: Bang & Olufsen

 

Til gengæld sidder de godt fast, når de først er monteret. Jeg har haft dem på, mens jeg slog græs, mens jeg kørte på arbejde, mens jeg arbejdede, og ikke ikke en eneste gang oplevede jeg at de faldt af, selv når jeg rystede hovedet voldsomt. Og også selvom jeg bærer skærmbriller.

B&O Play Earset vejer ikke mere end 30 gram, så det er ikke noget man mærker man bærer rundt på.

 

Batteriprocent vises på iOS.

 

Batteritid

Nu er det ikke det største batteri, der sidder i B&O Play Earset. Sølle 95 mAh, men alligevel er specifikationerne op til 5 timers spilletid. Det skal dog siges, at det kun opnås hvis man ikke som mig spiller sin musik tæt på max, når jeg sidder og arbejder ved computeren.

Hos mig var batteritiden mellem 3-3,5 timer, og oftest tættest på tre. Og så skulle de så oplades i et par timer før de var klar til kamp igen. Men sammenlignet med Apples AirPods som jeg normalt bruger, så er batteritiden bedre, og tager man så den voldsomt meget bedre lyd med i ligningen, så er det OK.

 

Beoplay Earset oplades med USB-C. Foto: Bang & Olufsen

 

Bruger man øretelefonerne til – og fra arbejde så bør det ikke være et problem med batteritiden, og bruger man dem på arbejde, kan man nå at få ca. 1,5 timer mere på i frokostpausen, hvis man lader op mens man spiser.

B&O Play Earset understøtter også batterivisning via iOS’s status skærm. Så du let kan se hvor meget batteri der er tilbage på dine øretelefoner.

 

Beoplay Earset. Foto: Bang & Olufsen

 

Hvordan lyder de

Jeg har gået med B&O Play Earset de seneste dage, og må sige at lyden er mere end godkendt. Forstærker og de digitale equalizere som B&O har udviklet til B&O Play Earset, giver en utroligt god lyd i forhold til øretelefonernes størelse

Jeg har lyttet til både elektronisk og akustisk musik, og jeg er imponeret af den fylde, der er i lyden.

Både bas og diskant kommer godt frem, og uanset om man hører Andreas Vollenweider med Belladonna eller mere hårdt musik, så får en utrolig bred lyd, og harpe og panfløjte lyder bare helt fantastisk når man tager øretelefonernes størrelse med i ligningen.

Sade’s Soldier of love får rigeligt med bas, og den stramme snaretromme lyder også præcis og skarp. Men uanset hvad jeg har smidt efter B&O Play Earset så har lyden bare imponeret.

Som tidligere skrevet, plejer jeg at bruge Apple’s AirPods når jeg er på farten, og selvom AirPods lyder OK, så er der milevidt forskel på lyden i dem og B&O Play Earset. Og dette til B&O’s fordel. Der er så meget mere fylde, og oven i det, så er både bund og diskant meget bedre på B&O Play Earset.

 

Kontrolenheden med mikrofon samt knapper til volume, skip/håndfri. Foto: Bang & Olufsen

 

I fjernbetjeningen på øretelefonerne er der en indbygget mikrofon, der kan bruges til opkald, men også virker sammen med Siri og Google Assistant, så du ikke behøver at tage din smartphone op af lommen, hvis du har brug for at tale med din digitale assistent.

Jeg prøvede også øretelefonerne til videomøder på min Mac med Teams, og også der var lyden godkendt. Men jeg oplever næsten altid at lyden på mikrofoner i hovedtelefoner ikke er lige så god som de mikrofoner der er i min Mac’s. Men talekvaliteten på telefoni og videomøder er godkendt.

Bruger man BeoPlay’s app har de en “ToneTouch” funktion, hvor du kan vælge mellem Warm, Excited, Relaxed og Bright lyd-scener, eller trække en markør rundt i en lydcirkel og vælge din egen reference. Men ligesom da jeg testede de større modeller H9i og H8i, så er det ikke en funktion jeg kommer til at bruge, fordi jeg syntes at Earset lyder bedst i dens standardopsætning fra fabrikken.

 

 

B&O Play App’en

Du kan som hente BeoPlay appen til Android og iOS. Når du har forbundet hovedtelefonen til din smartphone, vil app’en give dig en hurtig gennemgang af de forskellige funktioner du kan med swipes på hovedtelefonen.

Det er også med app’en du kan opdatere firmwaren på dine Earset. Softwaren vi testede Earset med var 5.0, og der var ingen opdateringer mens vi testede.

 

Beoplay Earset. Foto: Bang & Olufsen

 

Konklusion

B&O Play Earset er noget af det bedste jeg har hørt fra øretelefoner i den størrelse. Lyden er i særklasse god, og vil man gerne ofre de ca. 2.300 kroner som de koster, så får man udover et klassisk nordisk design, også en god rejsekammerat når det gælder lyd.

Så står du og overvejer et par gode øretelefoner som du kan bruge både når du sidder på arbejdet, eller er på farten, så kan du roligt købe B&O Play Earset. Og står du og overvejer om du skal give 1.379 for et par AirPods eller ca. 900 kroner mere for et B&O’s, så vil jeg anbefale at du ofrer det ekstra Earset koster, for du får meget bedre lyd.

Læs også: TEST: BeoPlay H9i – Trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Pris og tilgængelighed

Beoplay Earset koster kr. 2.299,-

Graphite Brown udgave er allerede til salg. Den hvide udgave kommer i butikkerne 1. juni.

 

B&O Play Earset

2.299
8.6

Ydelse (lyd)

9.0/10

Brugervenlighed

8.0/10

Design

9.0/10

Trådløse features

9.0/10

Pris

8.0/10

Plus

  • Fantastisk lyd i forhold til størelse
  • Design
  • Brugervenlighed

Minus

  • Batteritid måtte gerne være lidt længere
  • Sårbare skumpuder
Annonce:
Forrige artikelHør radio med YouSee og Telmore Music app
Næste artikelKort nyt
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.