Forside Nyheder

’The Expanse’ kan måske blive reddet af Amazon

-

Det er dyrt at lave space opera-agtige tv-serier, selv med lettere skrabede effekt-budgetter.

Derfor måtte SyFy Channel for nylig opgive ævred i forhold til ’The Expanse’, der i Danmark kan ses på Netflix.

Aflysningen af serien fik mange fans til at reagere kraftigt, og flere end 130.000 mennesker har skrevet under på en underskriftindsamling på Change.org, hvor Amazon eller Netflix opfordres til at overtage serien.

Nu skriver Deadline imidlertid, at Amazon er interesserede i serien og p.t. forhandler om at producere sæson 4 der. Men det er kompliceret.

For som nævnt streames ’The Expanse’ internationalt (og altså også i Danmark) på Netflix, der som bekendt er Amazons ærkerival på streamingfronten. I seriens hjemland, USA, er det imidlertid Amazon, der har disse rettigheder.

Hvis Amazon vælger at overtage serien, er chancerne for, at den kommer til at tage sig endnu bedre ud ret store, da Amazons seriebudgetter er større end SyFys. Men Amazon vil i givet fald skulle overtale Netflix om at overgive rettighederne til de tre første sæsoner i de internationale markeder. Eller også skal de to konkurrenter finde ud af en aftale, hvor Netflix distribuerer serien for Amazon, hvilket formentlig vil være en ret usædvanlig måde at gøre tingene på.

Eller også kan Netflix overtage serien i stedet – men så har de et problem med de tre første sæsoner.

Fans er dog imidlertid meget optimistiske, hvilket man kan se på Daniel Abrahams Twitter-profil. Han er den ene del af det forfatterpar, der udgør pseudonymet James S.A. Corey, og som har skrevet bøgerne bag serien.

 

 

Annonce