Forside Indhold og distribution Musik

TIDAL beskyldes for fusk med lyttertal

-

Den norske avis Dagens Næringsliv afslører uregelmæssigheder i lyttertallene for streamingtjenesten TIDAL. Manipulerede tal sender for mange penge til Beyonce og Kanye West.

Avisen Dagens Næringsliv afslører nu uregelmæssigheder i lyttertallene for streamingtjenesten TIDAL. Det skriver Ritzau.

Annonce:

Antallet af afspilninger af numre for Beyonce og Kanye West er for høje, hvilket betyder at de kunstneres pladeselskaber har tjent mere end de burde have.

Avisen har fået adgang til logs over afspilninger på musiktjenesten og har derefter sporet flere af de brugerne der skulle have foretaget disse lytninger.

Det drejer sig angiveligt om flere hundrede millioner afspilninger der er forfalsket, til fordel for de nævnte kunstnere, så de uberettet har tjent ekstra fra TIDAL, på bekostning af andre kunstnere.

 

Brugere: Det har vi ikke streamet

Avisen har gennemgået logs fra mere end 1 mio. brugeres afspilninger på TIDAL. Her fandt de blandt andet:

En bruger der havde spillet hele Beyonces album ”Lemonade” 15 gange på et døgn, svarende til 11 timers musik. Da avisen sporede brugere nægtede vedkommende at have hørt Beyonce i 11 timer på en enkelt dag.

En anden bruger, den danske komponist Halfdan E. Nielsen, skulle ifølge TIDAL have lyttet til samme Beyonce-album mere end 50 gange.

“Det er vrøvl. Jeg har hørt nogen få sange. Jeg blev aldrig gode venner med pladen,” fortæller Halfdan E. Nielsen til Dagens Næringsliv.

En norsk musikanmelder står noteret for at have hørt Kanye Wests album ”The Life of Pablo” i tidsrummet 02-05 flere nætter i træk – og nogle gange flere af numrene samtidig.

En enkelt nat skulle han have hørt 27 Kanye Wests sange på samme tid. “Fysik umuligt,” udtaler musikanmelderen til Dagens Næringsliv.

 

TIDAL: Vi manipulerer ikke med afspilningerne

TIDAL benægter i et brev til Dagens Næringsliv at have manipuleret med antallet af afspilninger.

Streamingtjenesten medgiver dog at avisens tal, eksempelvis over hvor mange gange Kanye Wests ”The Life of Pablo” er blevet afspillet, stemmer overens med deres egne opgørelser.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.