Forside Indhold og distribution Musik

Tidal-sagen: Undersøger datalæk

-

Her er en af de begivenheder, der kan få én til at klø sig lidt i hovedbunden.

Tidal har hårdnakket nægtet beskyldninger om at de har skruet op for afspilningstallene på Kanye West og Beyoncé for at score flere penge på kunstnerudbetalinger.

Annonce:

Beskyldningerne kommer som følge af, at den norske avis Dagens Næringsliv har fået fingre i en disk, hvis indhold angiveligt viser, at der er fusket med tallene.

Tidals direktør har kaldt det hele for en smædekampagne i musikbranchemediet Music Business Worldwide, men siger samtidigt at firmaet nu sætter gang i en undersøgelse af, hvordan data er blevet lækket, der skulle vise de oppustede streamingtal.

Så kan man jo spørge sig selv, hvorfor han gør dette, hvis tallene alligevel er falske – men at en harddisk er blevet ført ud af firmaet er jo en sikkerhedsbrist uanset hvad.

Norges Tekniske Universitet har lavet en undersøgelse af disken, der viser, at der ikke er tale om ekstern manipulation af disken, men at tallene er ændret internt i Tidal – og derudover skulle tallene også svare til, hvad Tidal har indrapporteret til pladeselskaberne på det givne tidspunkt.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.