Forside Nyheder

Waymos førerløse taxi-tjeneste begynder at køre i år

-

Firmaet, der tidligere husede Googles udvikling af selvstyrende biler, er nu klar til at lancere førerløse taxier.

Det kommer til at ske i den amerikanske delstat Arizonas største by, Phoenix, senere i år.

Arizona har været meget langt fremme i forhold til at tillade helt førerløse biler på gaderne, og Waymo har således testet deres selvsstyrende køretøjer i Phoenix i flere måneder.

Her har udvalgte familier kunnet bruge Waymo-bilerne som taxier i testperioden, og der har angiveligt været ret positiv respons hele vejen rundt. Det påstod i hvert fald Waymos CEO, John Krafcik, der afslørede den nye taxi-tjenestes lancering under Google I/O.

Uber lancerede allerede for to år siden deres selvstyrende taxa-tjeneste i Pittsburgh, men forskellen er, at der i Uber-bilerne skal sidde en person bag rattet af sikkerhedsmæssige årsager. Waymo-bilerne har ingen chauffør, og er helt selvstyrende.

Waymo har angiveligt også været noget heldigere med deres tests end Uber, der for nylig havde en bil involveret i et uheld, der kostede en fodgænger livet. Senere undersøgelser viste, at Uber havde fjernet såvel sensorer som softwarefunktioner, der kunne have opdaget fodgængeren, og som andre firmaer stadig har ombord i deres biler – inklusive Waymo.

En Waymo-bil var i sidste uge involveret i et uheld i Arizona, men den blev påkørt af en menneskelig chauffør og var ikke årsag til uheldet.

Annonce