Forside Nyheder

Amazon indrømmer: Echo og Kindle bliver lavet under ulovlige arbejdsforhold i Kina

-

Det er ikke kun Apple, der får på puklen for at producere deres produkter under kritisable arbejdsforhold i Kina.

Apples produktionspartner, Foxconn, laver også forbrugerelektronik for mange andre af de store techfirmaer, for eksempel Amazon.

Annonce:

Echo-højttalerne og e-læserne i Kindle-serien bliver også lavet på Foxconn, og The Guardian afslørede for nylig sammen med China Labor Watch, at produktionen af dem bryder kinesisk lovgivning, når det gælder arbejdsforhold. Nu har Amazon indrømmet, at den er god nok.

Helt konkret går lovbruddet på, at Foxconn har ansat arbejdere fra freelance-agenturer til at lave Amazon-produkterne. Disse er billigere, fordi de ikke har ret til ferie eller betalte sygedage og kan fyres uden løn. Kinesisk lovgivning foreskriver, at sådanne agentur-arbejdere kun må udgøre 10% af arbejdsstyrken. Men i produktionen af Echo og Kindle var antallet helt oppe på 40%.

Amazon har sagt at de har sat en ”handlingsplan” igang, der skal rette op på problemet, og at de nu vil indføre ”regelmæssige vurderinger” for at undgå at noget lignende sker igen. De siger også at de vil ”arbejde hårdt” på at sørge for at loven bliver overholdt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.