Forside Nyheder

Apple vil have dig til at bruge mere tid i den virkelige verden – ligesom Google

-

Apple må have været meget irriterede, da de så Googles åbnings-keynote fra I/O tilbage i maj.

Ud over at Apple under deres WWDC-keynote mere eller mindre har introduceret flere af de samme funktioner til Photos som Google gjorde til deres foto-app, så har de også lige annonceret en pendant til Googles forsøg på at få folk til at holde pauser fra deres produkter.

Annonce:

Der er tale om et sæt af funktioner, der kommer i iOS 12.

En af dem, som Google også introducerede, er muligheden for at få notifikationer sendt direkte til Control Center, når f.eks. Do Not Disturb er slået til. Du kan også slå visuelle notifikationer under Do Not Disturb fra i iOS.

En ganske smart funktion gør det dog også muligt at sætte notifikationer fra f.eks. nyheds-apps til at levere notifikationerne i stilhed til dit kontrolcenter – selv i dagens vågne timer. Hvis der er en sports-event eller en krise et eller andet sted i verden, kan notifikationerne jo vælte ind, og det er rart at kunne bremse dem lidt.

Notifikationer og iMessage-beskeder kan også grupperes, sådan at de leveres samlet, når du har været væk fra skærmen i en periode, eller bare ikke vil forstyrres.

Ligesom i Android vil du i iOS 12 kunne se en rapport over dit forbrug på forskellige apps, så du kan vurdere, om en app tager for meget af din tid. Hvis du synes, den gør det, kan du i iOS 12 sætte grænser for, hvor længe, du kan bruge en bestemt app ad gangen.

Det sidste er nok praktisk for forældre, der gerne vil begrænse børnenes smartphone-forbrug, men for voksne kan det nok også være ganske sundt at sætte grænser for forbruget en gang imellem.

Annonce:
Forrige artikelMere AI gør Siri og Photos smartere i iOS 12
Næste artikelLicenssagen: Kun deltagere i gruppesøgsmål undgår forældelsesfristen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.