Forside Nyheder

DF vil bevare FM-radio

-
Foto: Shutterstock.com

Dansk Folkeparti forstår ikke regeringens oplæg til medieforhandlingerne om at slukke for FM-radio.

Der er forhandlinger om næste medieforlig der skal gælde fra 2018, og et af regeringens oplæg er at slukke for FM-radio om nogle år.

Dansk Folkeparti er regeringens støtteparti, og eneste tilbageværende parti udenfor regeringen ved medieforhandlingerne. Nu er Peter Skaarup fra DF ude med en klar melding i en klumme i Ekstra Bladet:

Annonce:

Under overskriften “Hvorfor dog lukke en succes?” trækkes en række argumenter – mod at slukke FM – frem.

“Det er en gåde, hvorfor regeringen vil slukke FM-signalet. Argumenterne er vage, og logikken helt uforståelig”, indleder Peter Skaarup.

“Hvorfor dog slukke et godt, billigt og driftssikkert radiosignal som FM-signalet? Hvorfor tvinge to millioner bilister til at skifte radioen ud i deres biler?”, skriver Peter Skaarup, og fortsætter:

“Hvorfor presse noget igennem politisk når selv auto- og elektronikbranchen siger, at DAB-signalet ikke er nær så stabilt som FM-signalet, når det handler om f.eks. trafik-info. Og det er netop her mange hundrede tusinde danskere hver dag har glæde af deres FM-radio”.

Han påpeger desuden den ekstraregning som de 2 mio. bilister der ikke har DAB+ i bilen vil få, såfremt der slukkes for FM.

Kulturminister Mette Bock har tidligere meldt ud at hun er klar til at udskyde lukningen af FM til år 2023, men at regeringens beslutning om et sluk er en del af medieforhandlingerne.

 

Annonce:
Forrige artikelMedie: Lucasfilm sætter Star Wars spinoffs på pause
Næste artikelMicrosoft bakker ud af planer om VR i Xbox
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.