Forside Indhold og distribution Film

Dømt: Optog piratfilm i biografer

-
Empire Cinema Sunderland. Foto: Google Streetview

En mand fra England er dømt for at optage film i biografer og lægge dem på nettet.

En 21-årig mand fra Sunderland i det nordøstlige England er blevet dømt som filmpirat.

Over en 11 måneder periode optog han film i flere biografer og efterfølgende lagde optagelserne ud på nettet. Det skriver avisen Sunderland Echo.

Annonce:

Sagen blev efterforsket af Film Content Protection Agency (FCPA) og Federation Against Copyright Theft (FACT), efter at der i 2015 dukkede en piratkopi op på nettet af filmen Ant Man.

Sporene ledte efterforskerne til biografen Empire Cinema i Sunderland, som stedet hvor optagelsen var udført. Nogle måneder senere dukkede piratkopier op på nettet af filmene Deadpool og ‘London Has Fallen’, som viste sig at være optaget i samme biograf.

Det lykkedes senere politiet at identificere den mulige gerningsmand og der var bid. På mandens computer fandt politiet spor efter ulovlig distribution af i alt 17 film, i tidsrummet mellem april 2015 og marts 2016.

Manden benyttede sin iPhone til at optage filmene.

Udover konfiskation af computer og iPhone blev manden dømt til 200 timers samfundstjeneste. Et eventuelt erstatningskrav fra filmselskaberne er ikke omtalt i forbindelse med denne dom.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.