Forside Nyheder

Europæisk streamingtjeneste lukker: Netflix tog vores marked

-

Den franske streamingtjeneste CanalPlay fra Canal+ lukker og slukker. Siger Netflix tog deres marked.

“Det er slut for Canalplay. I de seneste to år er vi blevet strøget fra kortet for streaming tv. Vi havde en fransk Netflix tidligere, men den døde”, fortæller Maxime Saada, bestyrelsesformand for tv-selskabet Canal+ i Frankrig.

Annonce:

Ordene faldt overfor det franske senats kommission for Kultur og Kommunikation, da Saada var mødt op for at forklare hvorfor den tidligere store franske streamingtjeneste nu slukker for serverne. Det skriver Advanced Television.

“Vi blev frataget mulighederne for eksklusive titler da Netflix gik ind på markedet”, tilføjede bestyrelsesformanden.

CanalPlay havde 800.000 abonnenter, men har måttet se det reduceret til nu blot 200.000.

“Vi konkurrerer mod amerikanske spillere som Netflix der henter 100.000 abonnenter i Frankrig hver måned og investerer mia. af dollars i indhold”, fortalte Maxime Saada.

Canal+ mener desuden at en bedre håndtering af tv-pirater ville kunne give dem 500.000 nye abonnenter og €40 mio. euro (300 mio. kr) til investering i landets filmindustri og sportsrettigheder.

Maxime Saada foreslog også en beskyttelse af fransk sport efter at rettighederne til fransk fodbolds Ligue 1 blev soigt til et spansk medieselskab. Det var tidligere Canal+ der havde de rettigheder.

Canal+ streamingtjeneste CanalPlay lukker indenfor få uger, med mindre nogen smider en redningskrans ud forinden.

 

Annonce:
VIAAdvanced Television
Forrige artikelMere om foldbar Surface-hybrid med dobbelt-skærm
Næste artikelKlumme: Om sure Star Wars-fans
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.