Forside Nyheder

FM-sluk: S frygter for de manglende trafikmeldinger

-
Foto: Shutterstock.com

Socialdemokrater frygter af nedlukning af FM rammer trafikken hårdt.

Regeringen lægger i deres medieudspil op til at slukke for FM-radio i Danmark i 2021 og istedet alene sende radio på DAB+ og internet.

Men det er uigennemtænkt at lukke FM mener Socialdemokratiet og påpeger at regeringen har overset at tage højde for trafiksikkerheden. Det skriver Ritzau.

Annonce:

“Det vil i værste fald kunne ende i ragnarok og trafikkaos”, fortæller Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, til Ritzau.

Mange bilister vil nemlig miste de trafikmeldinger, der i dag udsendes over FM, påpeger han.

“I dag er det sådan, at når man sætter sig ind i sin bil med FM-radio, kan man slå trafikmeldinger til. Så uanset hvilket radioprogram man hører, bliver man afbrudt af trafikmeldinger, hvis der for eksempel er trafikkaos på en motorvej”, forklarer han til Ritzau, og uddyber:

“Hvis man bliver tvunget over på DAB+, som regeringen lægger op til, kan man ikke blive afbrudt af trafikmeldinger. Så skal man høre et bestemt radioprogram for at få dem”.

Ritzau fik Voxmeter til at lave en meningsmåling tilbage i april, og den viste at hele 69,2% af danskerne ønsker at bevare FM-radio, også efter år 2021.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.