Forside Nyheder

iOS 12 understøtter to Face ID-profiler

-
Foto: 9to5Mac

De fleste af os vil nok gerne have vores smartphone for os selv.

Men der kan være tilfælde, hvor det kan være praktisk at lade sin bedre halvdel eller sit barn bruge den smartphone, man normalt værner om. Og på iPhone X har dette hidtil været en lille udfordring.

Face ID har nemlig kun understøttet en enkelt profil, modsat alverdens fingeraftrykslæsere på smartphones, der som regel kan klare flere fingeraftryksprofiler ad gangen.

Men det retter Apple op på i iOS 12. En feature, der ikke blev talt om ved gårsdagens WWDC-åbningskeynote er, at iOS 12 kommer til at kunne genkende to ansigter, så flere kan bruge den samme iPhone X – og de nye iPhone-modeller, der til efteråret kommer til at have Face ID ombord.

Både 9to5Mac og AppleInsider har fundet en indstilling til at registrere et sekundært ansigt under Face ID-indstillingerne i iOS 12. Den kan ses på billedet ovenfor som ”Set an Alternate Appearance”.

Måden, indstillingen er navngivet på kunne dog også henvise til at nogle mennesker ændrer så drastisk udseende fra dag til dag (store solbriller, parykker, hårfarvning, kraftig make-up eller lignende), at det kan være praktisk at have to udgaver af sig selv registreret i telefonen.

En løsning på ovenstående udfordring er dog naturligvis også bare at bruge en kode.

Annonce