Forside Nyheder

Deadline 1. okt: Kræv licensmomsen retur, staten betaler retsagen mod staten

-
Foto: 123rf.com. Illustration: recordere.dk

 Ny deadline: 1. okt. 2018 

Advokatfirma har fået fri proces mod staten og DR, til at føre sagen om hvorvidt der ulovligt er opkrævet moms på licensen.

Staten skal i retten i sagen om licensmoms. Sagen handler om at der er sået tvivl om hidtidig praksis hvor der er opkrævet moms på licensen.

Flere advokatfirmaer herhjemme har forberedt gruppesøgsmål, og nu har DLA Piper fået bevilliget fri proces. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Annonce:

Det betyder i praksis at staten betaler for retsagen mod staten.

Selvom det er DR der har stået for indkrævelse af licens, så arbejder advokaterne på at DR skrives ud af sagen, så det alene er staten der skal forsvare sig i retten.

Advokaterne vil kræve momsen refunderet for de seneste 10 år, et krav der potentielt kan løbe op i milliarder af kroner. Hver husstand har betalt ca. 500 kr/årligt i licensmoms.

Såfremt retsagen vindes tilbagebetales der dog kun moms retur til dem der er tilmeldt gruppesøgsmålet.

Retten har fastsat deadline for tilmelding til d. 1. okt. (fristen er blevet forlænget). Tilmelding her.

 

Licensnummer

Ved tilmelding skal oplyses licensnummer. Det er kundenummer hos DR.

Er licensbetalingen tilmeldt betalingsservice så findes kundenummeret til DR normalt i netbanken under oversigten for faste betalinger. Find betalingsaftalen med DR og aflæs det 8-cifrede kundenummer/licensnummer.

 

Annonce:
KILDEFinans
Forrige artikelOver 200.000 tilmeldt søgsmål om licensmoms
Næste artikelApples Support-app klar på dansk
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.