Forside Nyheder

Politiet beklager bøder: AI fejler, tror du er en lastbil

-
ATK Vogn indefra (Foto: Vestegnens Politi)

Politiet har konstateret fejl i fartbøder. Biler blev fejlagtigt kategoriseret som lastvogne.

Fartkontroller der foretages med ATK-vogne er ikke fejlfri. Systemets AI (kunstig intelligens) kan fejle. Ind imellem sker det at en personvogn fejlagtigt forveksles med en lastbil.

Hvis en personbil fejlagtigt forveksles med en lastbil, kan det medføre, at der uretmæssigt udstedes en fartbøde, da der på flere strækninger gælder forskellige hastighedsgrænser for personbiler og lastbiler.

Annonce:

Med andre ord:

Du kan få tilsendt en bøde du slet ikke skulle have haft.

 

358 kendte sager

Hvor tit det sker at biler tages som lastbiler melder historien ikke noget om, men politiet fortæller at deres egenkontrol har svigtet i 358 sager siden 2015. Men det er 358 sager for mange, lyder det fra politiet.

“Det er yderst beklageligt, at bilister der har overholdt hastighedsbegrænsningerne har fået udskrevet bøder. Vi tager det meget alvorligt, da man skal kunne stole på de bøder, vi udskriver”, fortæller chefen for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Erik Terp.

Læs også: Nu kommer bøden direkte i e-Boks

Der er indbygget en sikkerhedsmekanisme hvor en sagsbehandler manuelt skal fange den type fejl, inden bøden sendes ud.

“Rigspolitiet har konstateret, at sikkerhedsmekanismen ikke i alle tilfælde har været tilstrækkelig til at sikre, at der ikke er udstedt uretmæssige fartbøder”, og kalder det en menneskelig fejl at bøderne blev udsendt, efter at teknikken i ATK-vognene svigtede.

Siden 2015 er ca. 2 mio. køretøjer blevet målt i politiets automatiske trafikkontrol, og fejlene hvor personvogne tages som lastbiler vedrører dermed en lille andel af ATK-sagerne. Rigspolitiet tager imidlertid fejlen meget alvorligt og forbedrer nu kvalitetskontrollen af bøderne fra fotovognene.

 

Annonce:
Forrige artikelDanmark ligger i verdenstoppen på iPhone-priser
Næste artikelSommer i maj gav stort dyk i tv og streaming
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.