Forside Nyheder

Central enhed skal efterforske pirater og anden rettighedskriminalitet

-
Foto: Shutterstock

Anklagemyndigheden styrker indsatsen over for kriminalitet med ophavsrettigheder.

Justitsministeren har besluttet at en forsøgsordning, der har kørt siden november 2017, med en central indsats mod rettighedskriminalitet, skal gøres permanent.

Det betyder at efterforskning og strafferetlig behandling, af kriminalitet i forbindelse med ophavsrettigheder, fremover vil vil være samlet hos SØIK (Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet).

Annonce:

Tidligere blev den slags efterforsket i den politikreds der havde fået anmeldelsen, men fremover vil det ske centralt.

 

Politiet får ‘helikopter-overblik’

“Forsøgsordningen har vist, at det giver mange fordele, når de særlige efterforsknings- og anklagerfaglige kompetencer inden for IPR-området (Intellectual Property Rights, red) er samlet et sted i landet”, fortæller Michael Lichtenstein, fungerende vicepolitiinspektør i IPR-gruppen hos SØIK, og fortsætter:

“Når vi samler alle sager et sted, betyder det, at vi kan sikre en styrket og koordineret indsats over for denne kriminalitetsform, hvor vi ser en stigning”.

Samlingen betyder, at så snart en af landets 12 politikredse modtager en anmeldelse om en krænkelse af for eksempel ophavsrettigheder, så skal anmeldelsen straks gives videre til SØIK.

Det vil sikre en tæt koordination på området med deling af erfaringer på tværs af sagerne, og det vil give SØIK et ‘helikopter-overblik’, over omfang og udbredelse af kriminaliteten på området.

 

Annonce:
KILDEAnklagemyndigheden
Forrige artikelNetflix: Lige nu tester vi kun nyt abonnement
Næste artikelDR slipper for sagen om licensmoms
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.