Forside Nyheder

Europas første ’rumhavn’ åbnes i Skotland

-
Sådan forestiller det britiske rumagentur sig, at en af deres nye rumhavne kan komme til at se ud (Foto: UK Space Agency/Perfect Circle PV)

Recordere-læsere i Nordjylland bør overveje at investere i et teleskop.

Med sådan at vil de formentlig kunne følge med i, når det europæiske rumagentur, ESA, sender raketter op i fremtiden. Og når de når højt nok op på himlen, kan raketterne formentlig også ses fra Sjælland med tilstrækkeligt gode linser i kikkerten.

Annonce:

Det kommer nemlig blandt andet til at ske fra den lille halvø A’Mhoine på Skotlands nordligste kyst. Her vil de britiske rumagentur nemlig opføre Europas første ’rumhavn’ eller spaceport, som det teknisk set hedder.

Man skal dog ikke forvente et livligt havnemiljø med forbrydertyper, barer med mystiske gæster og rumskibe, der flyver ind og ud som Mos Eisley i ’Star Wars’.

Der bliver til at starte med allermest bare tale om en affyringsrampe med nogle tilhørende bygninger.

Det Europæiske rumagentur, ESA, har allerede en rumhavn, men den ligger i Fransk Guyana i Sydamerika, så den skotske rumhavn bliver den første placeret i Europa.  Det ser dog ikke ud som om, den bliver den sidste. Storbritannien er gået all-in på rumfart, så de planlægger en række andre rumhavne, inklusive én, der bliver den første kommercielle astronautskole i verden.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.