Forside Baggrund

Google får gigantbøde af EU for Android

-
Google Android (foto: recordere.dk)

EU udsteder en rekordhøj milliardbøde til Google over Android.

Google står til at få en rekordbøde af EU for manglende konkurrence på Android-platformen.

Her har EU vurderet at Google har misbrugt sin dominerende position til at fremme egen software fremfor konkurrenternes.

Annonce:

Bøden bliver ifølge erhvervsmediet Bloomberg på omkring 4,3 milliarder euro, omregnet er det mere end 32 milliarder kroner. De har talt med en person der kender beslutningen fra Margrete Vestagers kontor.

Sidste år modtog Google en bøde på ca. 18 mia. kr. for at favorisere egne shoppingtjenester over konkurrenternes, og nu er det altså de Google-programmer der følger med Android som den amerikanske techvirksomhed dømmes for.

Googles programmer i Android er medvirkende til en større reklameomsætnng på bannere og videoannoncer. Google står for omkring 1/3 af verdens reklamer på mobile enheder, og Androids favorisering af Googles egne programmer vurderes af EU at have været en medvirkende årsag til at opnå den position.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.