Forside Nyheder

Politikere: Genstart FM-radio i Norge

-
Foto: Shutterstock.com

Norske politikere er bekymret for det faldende lyttertal i kølvandet på FM-sluk og foreslår der tændes igen.

Tilbage i 2017 der slukkede Norge for FM-radio, og dermed gik nordmændene i front for digital radio, via DAB+ og internettet.

Norge blev det første land i verden der udfasede FM, og det kostede 10% af lytterne. Men vurderingen dengang FM-slukket var dugfrisk var at de nok skulle vende tilbage.

Annonce:

Det er ikke sket. I seneste måling fra Kantar for første uge af juli viser et fald på 400.000 lyttere sammenlignet med samme uge for 2 år siden, og det er mere end 10%. Det skriver Aftenposten ifølge Dagens Næringsliv.

Det har fået norske politikere på banen, med forslag om at tænde for FM-radio i Norge igen.

“De nye rekordlave lyttertallene er dramatiske. Det er presserende for både mediemangfoldet og beredskapen i landet vårt at radiolyttingen kommer seg opp på et helt annet nivå en dette. For å sikre radioens fremtid er vi nødt til å skru på igjen det nasjonale FM-nettet før enda flere flykter fra radioen”, fortæller Åslaug Sem-Jacobsen, medieordfører i Senterpartiet i en pressemeddelelse.

Hos NRK er chefen dog fortsat fortrøstningsfuld, og kalder nedgangen i radiolytningen for en naturlig konsekvens af øget konkurrence.

“Nedgangen i radiolytting er eldre enn FM-slukkingen, og ikke et direkte resultat av den. Dab er et mottrekk mot denne tendensen. Fallende lyttertall har ikke sitt opphav kun i manglende dab-mottagere, men at radio har flere konkurrenter enn før”, fortæller fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen, til Aftenposten.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.