Forside Nyheder

Alexa Auto skal konkurrere med Google Assistant og Siri i bilerne

-
Sådan ser arkitekturen ud for Alexa i biler (Illustration: Amazon/GitHub).

Du har hørt om Apple CarPlay og Android Auto. Men har du hørt om Alexa Auto?

Amazons virtuelle assistent er nu for alvor på vej ind i bilerne. Toyota har allerede meddelt, at de vil bygge Alexa ind i deres Entune-platform til bilanlæggene og BMW og Ford har også meldt sig under fanerne. Panasonic har annonceret planer om at putte Alexa ind i deres bilanlæg, mens bl.a. Garmin laver tilbehør, der får Alexa op at køre i biler med ældre anlæg.

Annonce:

Men Amazon vil gerne have Alexa endnu dybere integreret som platform i bilerne. Derfor har de lavet Alexa Auto, der er en special bil-udgave af Alexa. Amazon har netop lanceret et Software Development Kit (SDK) til Alexa Auto, som kan hentes på GitHub.

Idéen er, at udviklere skal kunne lave skills Alexa Auto, eller integrere Alexa i deres allerede eksisterende bil-apps.

Dermed får vi også et indblik i, hvad Alexa Auto kommer til at kunne, når den for alvor invaderer bilernes instrumentbræt. Ud over de forventelige ting som at foretage håndfri opkald, streame musik, lydbøger og podcasts og svare på spørgsmål, vil Alexa også kunne samarbejde med bilens evt. Indbyggede GPS og give dig taleinstrukser under navigation. Især, hvis der navigeres hen til en restaurant, en seværdighed eller en hel tredje destination, som Alexa også kan anbefale.

Alexa Auto kan ses som et forsøg fra Amazons side på ikke at lade Google og Apple snuppe markedet for virtuelle assistenter i biler, hvilket ellers ligger lige for, eftersom Android Auto har Google Assistant ombord, og CarPlay har Siri.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.