Forside Nyheder

Alexas partnerskab med Cortana går i luften

-

Indtil nu har partnerskabet bestået af en test blandt et lille udvalg af brugere, og der går stadig lidt tid, inden danskere kan være med.

Men den brede offentlighed kan nu få Alexa og Cortana til at snakke sammen – så længe, de bor i USA.

Annonce:

Amerikanske Cortana- og Alexa-brugere (og de brugere udenfor USA, der kører VPN på deres routere) kan f.eks. nu aktivere Alexa i Windows 10 gennem Cortana. De skal blot sige ”Cortana, open Alexa” for at få adgang til assistenten.

Ligeledes kan man få adgang til Cortana fra Alexa-enheder ved at sige ”Alexa, open Cortana”.

Det er dog fortsat begrænset, hvor meget overlap, der er mellem de to virtuelle assistenter, eftersom der stadig er tale om en ”preview”. Det betyder, at alle eksterne partnerskaber endnu ikke er aktiveret på tværs.

Således kan man f.eks. ikke bede Alexa aktivere Spotify via Cortana – det skal stadig ske direkte fra Alexa. Selv Amazons egen Audible-funktion til lydbøger, der normalt fungerer ret fremragende fra Alexa, kan ikke startes fra Cortana på Windows 10.

Men f.eks. Alexa-spil og Amazon-informationer fungerer fint via Cortana – og vigtigst af alt, så fungerer Alexas fjernstyring af enheder i hjemmet via Cortana.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.