Forside Nyheder

Endelig: HDMI Forum melder HDMI 2.1 klar til godkendelses-test hos fabrikanterne

-
HDMI 2.1

Forumet bag HDMI har endeligt fået specifikationerne for kompabilitets-test klar. CTS2.1 hedder beskrivelsen, som bl.a. skal sikre at fabrikanterne overholde specifikationerne for bl.a. eARC.

Det er en positiv udmelding, der giver os forhåbning om at flere 2019 TV vil have HDMI 2.1 specifikationerne implementeret.

Det var på CES 2018 i Las Vegas at HDMI Forum præsenterede de endelige specifikationer, men først 7 måneder efter, er de klar med testspecifikationer og metoder.

Annonce:

Foto: recordere.dk

HDMI eARC er vigtigt for HDMI’s fremtid

ARC (Audio Return Channel) er allerede nu en udbredt standard for overførsel af lyd mellem HDMI enheder. Men et af problemerne har været begrænset båndbredde. Med eARC, der kommer med HDMI 2.1 (Enhanced Audio Return Channel) går man fra 1-3 MB/s til op til 37 MB/s. Det gør at man i fremtiden kan overføre ukomprimeret lyd mellem TV og afspiller eller forstærker.

Det vil med eARC ikke længere være nødvendigt at have HDMI-CEC aktiveret, da eARC har sin egen to-vejs protokol. Det er vigtigt for HDMI, da ARC har været et problem for mange fabrikanter.

Visse HDMI 2.0 enheder vil kunne få en firmware opdatering der give eARC.

Du kan læse mere om HDMI 2.1 på dette link.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.