Forside Nyheder

Mange Android-telefoner har sikkerhedshuller fra fødslen

-

Sikkerheds-konferencen Black Hat i Las Vegas er netop overstået, og en række smartphone-producenter måtte gå duknakket derfra.

ASUS, Essential, LG og ZTE fik alle den besked, at deres smartphones bliver sendt på markedet med seriøse sikkerhedhuller ombord fra fødslen.

Annonce:

Det er resultatet af en undersøgelse foretaget af sikkerhedsfirmaet Kryptowire. De har kigget på ti smartphones og hvordan deres sikkerhedstilstand er, når de bliver pakket ud af æsken. Fire Android-telefoner fra de ovenstående producenter havde så store huller i den ombordværende software, at det var decideret kritisk.

Ifølge Wired var det især slemt med ASUS’ billige Zenfone V Live (bill.). Som den er konfigureret rent softwaremæssigt, når den netop er blevet pakket ud og sat op, kan hackere via et sikkerhedshul tage hele telefonen over, tage skærmdumps, optage videoer af, hvad der sker på skærmen, læse og ændre i SMS’er, foretage opkald og meget andet.

Samtidig åbner ASUS’en også for de samme hackerangreb som de andre telefoner gør, hvilket f.eks. kan betyde at brugeren bliver låst ude af sin telefon, eller at hackerne får adgang til mikrofonen og kan lytte til telefonsamtaler og lyden af brugerens generelle færden.

Alle fire firmaer har meddelt, at de vil lukke sikkerhedshullerne hurtigst muligt, og især ASUS vil tage affære hurtigt, har de lovet.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.