Forside Nyheder

Multibruger-funktion kan være på vej til Siri

-

Nu kan det være, det ikke varer så længe, inden Siri kan genkende forskellige menneskers stemmer.

Apple Insider skriver, at Apple netop har fået tildelt et patent på en teknologi, der genkender en brugers stemme og talemønstre, opbygger samlinger af ord fra brugeren og samtidig registrerer, hvordan denne bruger anvender f.eks. apps og andre funktioner.

Annonce:

Dermed vil Siri kunne udføre opgaver forskelligt, afhængig af, hvem der spørger. Med andre ord, hvis en mor i en familie med en HomePod i hjemmet beder Siri om at læse de seneste e-mails op, kan Siri gøre dette uden at skulle have specificeret at der er tale om mors e-mails og ikke fars. Ligesådan, når der spørges om, hvor meget trafik, der er på vejen til arbejdet eller når en person beder om få afspillet noget god musik, der passer i personens smag.

HomePod (bill.) kan jo også arbejde sammen med HomeKit, så fjernstyring af hjemmet kan også ske efter forskellige brugeres præferencer, blot ved at deres stemmer bliver genkendt.

Som det er nu, reagerer Siri på alle, der siger ”Hey Siri” i dens nærhed, og at Apple har fået et patent betyder naturligvis ikke automatisk, at teknologien er på vej.

Amazons Alexa har allerede indbygget multibruger-funktion, der kan mange af de samme ting nævnt ovenfor, så måske har Apple blot sikret sig patentet for at kunne drille en af sine konkurrenter.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.