Forside Baggrund

OLED burn in test på 7. måned

-
Der testes på 6 stk. LG 55″ C7 OLED TV (2017 model)

Et amerikansk magasin har testet burn in på OLED TV siden januar 2018.

Det amerikanske anmelder-site Rtings tester nu på 7. måned hvordan OLED TV har det med burn in og retension. Testen skal køre i et år.

Til testen har de valgt 6 stk. ens 55″ C7 OLED TV fra LG. Det er 2017-modellen, den der var tilgængelig da testen begyndte tilbage i januar i år.

Annonce:

 

Test med ‘rigtigt’ indhold

Der testes med rigtigt indhold, ikke test-billeder. Nyhedskanalen CNN kører på to TV med hhv. normal lysstyrke og en hård med 100% lysstyrke.

En tredje kanal viser optagelser med amerikansk fodbold.

Derudover kører et TV med NBC live. Det er en almindelig tv-kanal med reklamer, reklamer, film, reklamer, reklamer, tv, reklamer, reklamer, nyheder, reklamer, reklamer, sport, reklamer osv. (det er jo USA).

De sidste to TV viser spil hhv. FIFA 18 og Call of Duty: WWII.

Fire gange i døgnet slukkes tv-apparaterne og det giver bl.a. de TV mulighed for at køre en pixel-rensning (pixel refresh). Det er noget LG OLED TV automatisk udfører når et TV slukkes, hvis TV’et har været tændt i mere end 4 timer. Det tager 7-10 minutter og sker i baggrunden, hvis der er strøm på TV’et.

Hver 2. uge tager Rtings fotos af de 6 TV med forskellige baggrundsfarver, for at vise om der er burn in og hvor synligt det er. På den måde kan man over tid se hvordan udviklingen er.

 

Nogen tegn på burn in?

Ja, de TV der viser nyhedskanalen CNN, der er berygtet for at kunne give burn in pga. logo og øvrig grafik på skærmen, de viser burn in.

Værst er det på det TV der har kørt med fuld lysstyrke under testen:

Burn in efter 7 måneders brug med fuld lysstyrke. Foto: RThings

Men også det TV der har vist CNN med normal lysstyrke viser begyndende problemer.

Burn in efter 7 måneders brug med normal lysstyrke. Foto: RThings

Derimod er der umiddelbart ingen tegn på burn in på de OLED TV der har vist et mere varieret indhold, selvom de TV nu har kørt 20 timer dagligt (4 x 5 timer per døgn) i mere end 28 uger nu.

Rtings test-resultater kan løbende følges her

 

Debat?

Emnet debateres også i forummet. Tryk her for at læse med.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.