Forside Produkter Mobil

Apple Watch Series 4 har skærm til kanten ligesom iPhone

-

Apple Watch er det mest sælgende ur på verdensplan. Ikke bare smartur, men den bedst sælgende ur-model generelt.

Det fortalte Apple, da de præsenterede den nyeste version af deres Apple Watch, Series 4.

Annonce:

Ligesom iPhone har Apple Watch nu skærm til kanten og i det nye skærmdesign krænger glasset sig ud over kanten på samme måde som på telefonerne. Men det betyder, at de to ur-modeller har hhv. 35% og 32% mere skærm uden at selve urkassen er vokset ret meget. Faktisk er den samlede, fysiske fremtræden af uret mindre, fordi kassen er tyndere. Bagsiden er lavet af sort keramik og safirglas, og det gør det muligt for radiobølger at komme ind både forfra og bagfra på uret, hvilket gør trådløse og mobile forbindelser bedre og mere stabile.

 

Mere power

Apple Watch-brugerinterfacet er redesignet til den nye skærm og Apple leverer en række nye urskiver, herunder en skive, der  kan konfigureres med f.eks. fire kontakter, fire fitness-informationer eller fire forskellige tidszoner. Andre urskiver kan vise animationer med damp, vand og ild, og nu også en animation, der hjælper dig med åndedrætsøvelser via en visuel urskive-udgave af Breathe-app’en.

 

 

Apple har givet højttaleren mere power og der er også mere power på den indbyggede S4-chip, der nu er en 64-bits Dual-core CPU, der er dobbelt så hurtig som forgængeren. Derudover har Apple lagt haptisk feedback ind i kronen, så det er nemmere at være mere præcis, når man f.eks. scroller igennem forskellige ting på skærmen.

Apple Watch Series 4 har forbedrede og mere nøjagtige gyroskop og accelerometer ombord. Det er fint til at gøre dine motionsdata bedre, men de har også en ekstra funktion, der kan gøre livet sikrere for en del mennesker. Uret opdager nemlig, hvis du falder og kan enten sende en besked til pårørende eller ringe til alarmcentralen. For dem med ældre familiemedlemmer, der gerne vil være sikre på at de ved, hvis de falder i hjemmet, kan et Apple Watch Series 4 måske være en god julegave.

Du kan se flere specs på billedet herunder.

 

Kan bestilles om to dage

En anden sundhedsfeature i Series 4 fokuserer på hjertet. Apple Watch kan nu opdage arytmiske hjerteslag eller for lav puls. Nye elektroder er blevet føjet til den optiske pulsmåler bagpå, der gør det muligt at tage et rigtigt elektrokardiogram, som du kan sende til din læge som PDF. Elektrokardiogrammet er så præcist, at Apple har fået det godkendt hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Funktionen kan dog blive forsinket udenfor USA af samme grund. Apple fortalte, at de nye hjertefunktioner bliver lanceret i USA først, og at de ”arbejder hårdt” på at få den ud i resten af verden. Det betyder formentlig, at der er nogle godkendelser, der skal på plads først. En anden lidt ærgelig nyhed er, at Apple siger, man kan forvente ”den samme” batterilevetid i uret – hvilket i forvejen ikke er ret fantastisk i forhold til andre smarture på markedet.

 

 

Pris og tilgængelighed

Apple Watch Series 4 kan fås i stål, aluminums-designs, space gray samt en ny guldfarve baseret på stålversionen (se herover).

  • Apple Watch Series 4 (GPS) koster fra kr. 3.299,-
  • Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) koster fra kr. 4.099,- (aluminium) og fra kr. 5.699,- (rustfrit stål).

Selve uret kan dog fås i Danmark samtidig med hjemlandet USA, og det er allerede d. 21. september med forudbestilling fra på fredag d. 14.

 

Galleri

 

Annonce:
Forrige artikelApple Special Event kl. 19: Sådan ser du med
Næste artikelHer er iPhone XS og XS Max
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.