Forside Indhold og distribution Film

Film fra Netflix og Amazon kan komme i biograferne som IMAX-versioner

-

Det er ingen hemmelighed, at streaming-bølgen har været god for distribution og produktion af film, der ellers aldrig var blevet lavet.

Netflix’ ’Bright’ er et godt eksempel på en film, der med et budget på 90 millioner dollar klart er i biografkvalitet, men som kun kan ses på den lille skærm.

Men det kan ændre sig i fremtiden. Ud over at Amazon allerede sender nogle af deres egenproducerede film i biograferne, og at Netflix overvejer det samme, så kommer IMAX nu på banen.

Ifølge The Hollywood Reporter siger IMAX’ direktør Richard Gelfo, at IMAX er I forhandlinger med ”alle streamingtjenesterne” om at lave særlige IMAX-versioner af deres egenproducerede film, som så kan vises på det HELT store lærred.

Det kunne f.eks. betyde, at visse, kommende film fra de store streamingtjenester kan blive skudt med scener i IMAX-format og derfor også ville kunne ses i biografen.

Richard Gelfo henviser til, at streamingtjenesterne er interesserede i dette, fordi det er en ekstra indtægt på den enkelte film, der formentlig ikke vil gå ud over de abonnementer, folk allerede betaler. Det kunne f.eks. være fordi, en abonnent på Netflix ikke nødvendigvis samtidig abonnerer på Amazon Prime Video, og derfor gerne vil betale for at se en Amazon-produceret film i biografen.

Annonce