Forside Nyheder

Nyt, kraftigt standalone VR-headset fra Oculus lanceres med en Star Wars-titel

-

Vi har hørt om Oculus’ Project Santa Cruz i et stykke tid, men nu er det nye VR-headset blevet officielt lanceret.

Annonce:

Projektnavnet er blevet droppet, og i stedet hedder det nye VR-headset Oculus Quest. Quest blev offentliggjort ved Oculus Connect 5, der er firmaets udvikler-konference.

Ligesom Oculus Go er der tale om et headset, der ikke kræver en computer eller en smartphone, men som har al hardwaren indbygget i VR-brillen.

Quest har dog langt mere power end Go har. Sidstnævnte kan bedst sammenlignes med VR-briller som Samsungs GEAR VR, der bruger en smartphones hardware og styresystem for at fungere. Quest kan i højere grad sammenlignes med modeller som Rift og Vive, der kræver en PC, selvom der naturligvis ikke er helt så meget computerkraft i brillen som i en rigtig computer.

Indvendigt sidder der en skærme per øje med 1600 x 1440 pixels opløsning hver. Der er også indbygget en særlig linse-funktion, hvor du kan justere den opfattede afstand til skærmen, sådan at der tages højde for dit syn.

Der er indbygget højttaler og fire udadvendte sensorer hjælper med at kortlægge dine omgivelser i den virkelige verden, så den virtuelle, computerskabte verden i brillen tilpasses dertil. Det sidste er også med til at give seks graders bevægelsesfrihed.

Der er endnu ikke kommet en dansk pris eller lanceringsdato på brillen, men den amerikanske pris er 399 dollar, eller cirka 2.500 kroner før danske skatter og afgifter for en udgave med 64GB lagerplads og to Oculus Touch-controllere. Selv om disse detaljer allerede er fastlagt, skal vi dog ikke forvente at se Oculus Quest i butikkerne før tidligst til foråret, hvor den udkommer i USA.

Når det sker, bliver det imidlertid med masser af spil at starte på. Flere end 50 titler bliver tilgængelige fra starten. En af dem er fra Star Wars-universet og hedder ’Vader Immortal’. Som man måske kan regne ud fra titlen, kan du i spillet komme til at interagere med Darth Vader i VR med fri, seks-graders bevægelighed , hvilket vil være første gang for et Star Wars-spil. Og der er sågar kun tale om første afsnit i en hel serie. Spillet er i øvrigt udviklet af ILMxLAB, den Industrial Light and Magic-afdeling, der p.t. satser hårdt på udvikling af VR-produkter.

 

Annonce:
Forrige artikelYouTube VR er på vej til Oculus Go
Næste artikelLG V40 har fem kameraer
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.