Forside Produkter Mobil

Smarture tager et stort skridt fremad med ny Qualcomm-chip

-
Opfølgeren til Montblanc Summit (ovenfor) kommer til oktober og har det nye Snapdragon 3100-chipset om bord (Foto: Montblanc)

Chipproducenten Qualcomm har muligvis lige givet nyt liv til smarture helt generelt.

Det er dog i første omgang ure baseret på Googles Wear OS, der kommer til at få glæde af den nye chip, men på sigt kan det principper, Qualcomm introducerer, også få betydning for ure baseret på andre OS’er, såsom Apples Watch OS og Samsungs Tizen.

Annonce:

Qualcomm har udviklet et nyt Snapdragon-chipset, der skal følge efter deres dedikerede smarturs-chipset Snapdragon 2100. Selv om navnet er en logisk opfølger, Snapdragon 3100, er der dog en fundamental forskel på de to chipsets.

En talsmand fra Qualcomm beskriver den nuværende chip-arkitektur på smarture som ”smartphones, der bare er skaleret ned” overfor Engadget.

Det går Snapdragon 3100 væk fra. Den indeholder kerner i tre størrelser: Store, små og bittesmå. Idéen er, at de store kerner er på arbejde, når uret bruges aktivt og du f.eks. er i gang med at interagere med en app. De små kerner tager sig af det kontinuerlige arbejde, altså for eksempel løbende registrering af sensordata, mens skærmen er slukket.

De bittesmå kerner bruges til gengæld til noget, der viser sig at være ret populært på smarture: At vise klokken. Når uret ikke laver andet end at vise en urskive, er det kun disse kerner, der er på arbejde, og Qualcomm har endda lavet en særlig ”traditional watch”-tilstand, som uret kan sættes i for at opnå dette.

Ifølge Qualcomm kan et Wear OS-ur i denne tilstand køre i op til 30 dage, før det igen skal lades op – lidt i stil med de første smarture med e-Ink som f.eks. Pebble.

Og det er netop en reduktion af strømforbruget og forlængelse af batterilevetiden, der er målet for den nye arkitektur. Ved blandet, almindelig brug forventes den nye kerne-kombination at kunne få uret til at køre 3-4 dage mellem opladninger.

De første Wear OS-ure med Snapdragon 3100 (bl.a. fra Fossil, Montblanc og Louis Vuitton) forventes at komme i butikkerne i efteråret og op til jul. Og til næste år vil vi så se større udbredelse af Snapdragon 3100 i smarture fra andre brands.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.