Forside Produkter Mobil

Telenor og Telia klar med første 5G antenne og 1 Gbit/s hastighed

-

Midt i København, tæt på Kongens Nytorv har Telia og Telenor hængt den første 5G antenne op, der kan give ejere af 5G telefoner hastigheder på op til 1 Gbit/s på mobilnettet.

Danmark runder i dag en teknologisk milepæl. For første gang har danske mobilkunder nu adgang til en internethastighed, der har rundet den magiske grænse på 1.000 Mbit/s. I første omgang har Telia og Telenor åbnet for 1.000 Mbit/s i København. Men flere byer er på vej. Det er dog stadig kun en lille håndfuld mobiltelefoner, der overhovedet understøtter så høje hastigheder.

Telia og Telenor deler mobilnet, og derfor er det dem begge der kan tilbyde den nye hastighed, hvis man er blandt de få der har en 5G telefon og befinder sig det rigtige sted i København.

Annonce:

”1.000 Mbit/s i mobilnettet er en vigtig milepæl. Den symboliserer, hvor hurtigt det går med den digitale udvikling i disse år”, siger teknologidirektør i Telia Danmark, Henrik Kofod.

“Det er brugen af avanceret 4G-teknologi, der danner grundlag for 5G, der kan levere disse ultrahurtige datahastigheder live i vores netværk. Det er utrolig vigtig for Telenor, at vi hele tiden er et skridt foran udviklingen for at give vores kunder de bedste forbindelser. Derfor er jeg glad for, at vi som de første i Danmark kan tænde for teknologierne i netværket, så kunderne allerede nu kan være med på rejsen mod 5G,” udtaler udviklingsdirektør i Telenor, Peter Ditlev Nødbak.

1 Gbit/s er kun starten

Med aktiveringen af masten med 5G-teknologi i København lyder startskuddet for en række tilsvarende opgraderinger i de kommende år, mens 4G-netværket gradvist udvikles til det endelige 5G-netværk. På sin 5G mast i Norge, har Telenor målt hastigheder på over 70 Gbit/s, hvilket rundt regnet er 700 gange hurtigere, end hvad 4G kan levere.

“I Telenor har vi et rigtig godt fundament for at bygge fremtidens 5G-netværk, og hastigheder på 1 Gbit/s er det første skridt på vejen. Vi kommer løbende til at udbygge 5G-netværket i takt med, at også teknologierne modnes. Der findes endnu ikke så mange serieproducerede mobiler eller produkter, der understøtter 5G-teknologien. Men når de kommer inden for de kommende år – så er vi klar i netværket, så kunderne kan få glæde af de muligheder, de ekstremt høje hastigheder giver,” udtaler udviklingsdirektør i Telenor, Peter Ditlev Nødbak.

5G-netværket baner vejen for fremtidens nye muligheder for at forbinde mennesker og maskiner med hinanden på helt nye niveauer.

 

Første mast er åben – flere er på vej

”Milepælen i dag skal ses i lyset af, at mobilteknologi er en såkaldt delt resurse. Det vil sige, at de mobilkunder, der er koblet på samme mast deles om mastens samlede kapacitet. Derfor giver det på nuværende tidspunkt også kun mening at opgradere til 1.000 Mbit/s på master, hvor rigtig mange mennesker er på nettet samtidig”, forklarer Henrik Kofod fra Telia.

I første omgang er der åbnet for 1.000 Mbit/s på en enkelt mast, der er placeret i en sidegade til Kongens Nytorv i København. Men flere opgraderinger er på vej både i København og andre af landets største byer.

 

Praktisk info

I første omgang vil det kun være udvalgte mobiltelefoner med nyeste mobilteknologi, der understøtter forløberne for 5G-teknologien, og det vil derfor kun være disse mobiler, der kan opnå de teoretisk høje hastigheder heriblandt Fx Samsung Galaxy S9/S9+.

Annonce:
KILDEPressemeddelser fra Telia og Telenor
Forrige artikelGoogle Assistant er blevet tosproget
Næste artikelLogitechs iPad-pen bliver tilgængelig for alle
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.